INFANTA CRISTINA, sora regelui Spaniei, a fost pusa sub ACUZARE pentru FRAUDA

Inalta Curte din Insulele Baleare a pus-o sub acuzare, luni, pe INFANTA CRISTINA de BOURBON, sora regelui Spaniei, Felipe al VI-lea. Scandalul de CORUPTIE care a cuprins casa regala spaniola se adanceste, scrie The Telegraph.

Acuzatiile au fost facute in cadrul investigatiei privind afacerile sotului CRISTINEI, fostul handbalist olimpic INAKI URDANGARIN, acuzat de sifonarea a milioane de euro din fonduri publice prin intermediul fundatiei sale.

CITESTE SI: Infanta Cristina, fiica regelui Spaniei, inculpată pentru frauda fiscala si spalare de bani

Este pentru prima data cand un membru al familiei regale a Spaniei este pus sub acuzare. Printesa Cristina si sotul sau sustin ca sunt nevinovati. Printesa este suspectata in doua cazuri de participare la frauda legata de taxe si in inca unul de spalare de bani.

Cazul se centreaza pe acuzatiile ca Urdangarin si-a folosit titlul de Duce de Palma pentru a deturna aproximativ 6 milioane de euro din contracte publice prin intermediul Institutului Noos, o fundatie nonprofit pe care el si un partener de afaceri au infiintat-o ca sa directioneze bani catre alte afaceri, printre care Aizoon, o companie detinuta de printesa Cristina. 

CITESTE SI: Infanta Cristina, fiica regelui Juan Carlos al Spaniei, audiata in dosarul de frauda fiscala 

Sursa foto: 20minutos.es