Infirmiera spaniola infectata cu EBOLA nu mai are temutul virus

INFIRMIERA spaniola care a fost prima persoana contaminata cu EBOLA in afara Africii nu mai are incarcatura virala, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminica, a anuntat Guvernul spaniol.

Teresa Romero, in varsta de 44 de ani, internata pe 6 octombrie, la spitalul Carlos III din Madrid, a fost supusa duminica unui nou test. Rezultatul acestuia “este NEGATIV”, a declarat Comitetul interministerial insarcinat cu monitorizarea amenintarii pe care o prezinta acest virus in Spania.

Citeste si: MASURI EXTREME IN SUA: 800 DE PASAGERI CARE AU CALATORIT CU ASISTENTA BOLNAVA DE EBOLA, CHEMATI LA CDC

Romero va fi supusa unui nou test “in urmatoarele ore”, a precizat Comitetul, adaugand ca “starea de sanatate a pacientei (…) se amelioreaza”.

Teresa Romero, infirmiera la spitalul Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoana care a contractat virusul Ebola in afara Africii.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, dupa ce a tratat doi misionari de febra hemoragica Ebola care au fost repatriati respectiv la 8 august si 22 septembrie si au DECEDAT cateva zile mai tarziu.

EBOLA a provocat MOARTEA a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

SUSPICIUNI DE EBOLA IN ROMANIA. AUTORITATILE SE PREGATESC DE CE E MAI RAU, 4 PERSOANE SUNT MONITORIZATE LA BRASOV