INFLATIA anualizata s-a mentinut aproximativ la acelasi nivel in martie

Indicele preturilor de consum (IPC) in luna martie a acestui an fata de februarie este 100,03 la suta, potrivit datelor prezentate joi de Institutul National de Statistica.

INFLATIA anualizata a fost in luna martie de 1,04 la suta, aproximativ la acelasi nivel cu cea din februarie, cand a fost de 1,05 la suta.

Preturile marfurilor alimentare au scazut in martie fata de luna anterioara cu 0,1 la suta, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,1 la suta fiecare.

Citeste si: Isarescu: Romania va indeplini in vara criteriile de convergenta legate de inflatie si dobanzi pentru aderarea la Euro

Dintre marfurile alimentare, cea mai mare ieftinire a fost consemnata la oua, cu aproape 7 la suta, urmata de catofi, cu o scadere de 2,3 la suta, si ulei, cu 0,8 la suta. Totodata, cea mai mare scumpire din martie a fost la fasole si alte leguminoase, de 3,41 la suta.

Cresterea medie a preturilor pe total, in ultimele 12 luni fata de precedentele 12 luni, determinata pe baza IPC este 2,8 la suta, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum este 2,3 la suta.

Raportat la luna decembrie a anului trecut, INFLATIA in luna martie este de 1,21 la suta.

Sursa foto: newschannel.ro