INFOMATRIX 2015: Peste 600 de ELEVI si STUDENTI din 49 de tari se INTREC la Bucuresti in FINALA competitiei

Roboti care ajuta copiii cu autism sa socializeze, sa comunice, sa se adapteze la mediul in care traiesc sau case inteligente care uda singure gazonul sau care reduc facturile la utilitati la nivelul unei garsoniere sunt doar cateva dintre proiectele interesante care ii asteapta pe vizitatori, intre 15 si 18 mai, la Infomatrix, competitie internationala la care vor participa 600 de ELEVI si STUDENTI din 49 de tari, au anuntat printr-un comunicat organizatorii.

Conform sursei citate, printre proiectele expuse si care vor concura in aceasta competitie se mai afla roboti care ajuta persoanele nevazatoare si chiar un scuter care functioneaza exclusiv pe baza de energie alternativa.

Citeste si: Peste 500 de elevi si studenti din intreaga lume se intrec in Bucuresti la finala mondiala a “INFOMATRIX 2014”

In timpul INFOMATRIX, vizitatorii vor avea posibilitatea de a incerca robotii de transport personal “Ninebot” si “Ninebot One”.

Participantii vor concura cu cele 200 de proiecte inscrise la categoriile: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie si Robotics.

De asemenea, celebrul Magician Verdini va fi responsabil cu buna dispozitie a celor prezenti la eveniment, iar caricaturistul Trestian Adrian Vasile va realiza caricaturi, la minut, doritorilor.

Citeste si: Un elev roman premiat de NASA vrea sa faca o mana robotica controlata prin unde cerebrale

Ca element de noutate in acest an, o drona va face turul expozitiei, transmitand imagini in timp real la un ecran LED aflat in sala de expozitie.

INFOMATRIX este o competitie internationala organizata anual in Romania, incepand cu 2003, de Fundatia Lumina Institutii de Invatamant, fiind initiata pentru a permite celor mai buni elevi si studenti din domeniul IT sa se cunoasca si sa faca schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.

Sursa foto: gandul.info