Informare ANM de VISCOL, POLEI și NINSORI pentru INTREAGA TARA, incepand de vineri dimineata

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o noua informare meteo de VISCOL, NINSORI si POLEI, valabila in TOATA TARA incepand de vineri dimineata.

Conform meteorologilor, in intervalul 9 ianuarie, ora 10.00 — 10 ianuarie, ora 14.00, in toate zonele montane va ninge, local abundent.

Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 70-80 km/h viscolind si spulberand zapada, indeosebi in zona inalta a Carpatilor Orientali si Meridionali.

Citeste si: CEA MAI SCAZUTA TEMPERATURA DIN ACEASTA IARNA: -35 de GRADE la INTORSURA BUZAULUI

In restul teritoriului, vantul va avea intensificari locale si temporare, cu viteze la rafala de 45-50 km/h si vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza formarea POLEIULUI.

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar in a doua parte a noptii de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata, in Banat si Crisana va ploua si izolat se vor cumula cantitati de peste 15-20 l/mp.

Citeste si: ANM a emis Cod Galben de vant pentru Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman

Pana vineri dimineata, este in vigoare o informare meteo de ger si intensificari ale vantului. Potrivit acesteia, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor in toata tara.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro