INFORMARE METEO de PLOI ABUNDENTE si VANT PUTERNIC, valabila pana MARTI

Meteorologii au emis o informare de ploi abundente si intensificari ale vantului, valabila pentru mai multe regiuni ale tarii, de luni, ora 23:00, pana marti, ora 10:00. In intervalul mentionat, va ploua pe arii extinse in Banat, Crisana, Maramures si nordul Olteniei, unde cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 15 l/mp.

In zonele montane vor predomina ploile, iar in special in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, izolat se vor cumula cantitati ce pot depasi 25 l/mp. Ploile vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi posibile descarcari electrice.

Vantul va avea intensificari in toata zona montana, cu viteze de peste 65-75 km/h, iar pe crestele cele mai inalte rafalele vor depasi 85…90 km/h. In restul tarii, rafalele se vor semnala pe spatii restranse si la cote mai reduse. Intensificari ale vantului se vor semnala luni si in sudul Banatului, unde viteza la rafala va depasi temporar 70 km/h.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari cod galben de vant, valabile pana la ora 14:00, in judetele Timis si Caras-Severin.

Sursa foto: anm