INFOTRAFIC. Vezi cum se circula pe drumurile din tara

INFOTRAFIC. Vezi cum se circula pe drumurile din tara. MAI: Se asteapta valori mari de trafic pe DN1

Centrul Infotrafic informeaza ca duminica dupa-amiaza se inregistrau ninsori in majoritatea zonelor din tara, iar circulatia pe principalele artere se desfasura in conditii de iarna. Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) informeaza ca peste 20.000 de politisti actionau la nivel national, in conditiile in care ANM a emis o avertizare meteo de ninsori pentru cea mai mare parte din tara. Totodata, MAI a atras atentia inca de dimineata ca se asteapta valori mari de trafic pe DN1, dat fiind ca vacanta de sarbatori se incheie.

UPDATE 20.45: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca la ora 20.00 traficul rutier pe DN1 Brasov – Bucuresti este scazut in intensitate, iar in orele urmatoare numarul de autovehicule va fi din ce in ce mai mic.

De altfel, pe parcursul intregii zile s-a circulat normal pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, afirma sursa citata. Partea carosabila a fost curatata, fiind umeda.

In judetul Arad, pe DN7 Arad – Nadlac, exista o coloana de autotrenuri la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac. Le recomandam conducatorilor de autoturisme sa fie prudenti cand depasesc acea coloana.

Avand in vedere ca pentru aceasta noapte Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat ninsori pe arii extinse in zona de munte, locale in Maramures, Transilvania si Moldova si izolate in rest, cu intensificari ale vantului, politstii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate pentru circulatia in conditii de iarna. “Trebuie tinut cont si de faptul ca vantul poate spulbera zapada de pe marginea drumurilor pe partea carosabila. Astfel, portiuni de drum umed sau uscat pot alterna cu altele acoperite cu zapada sau gheata”, afirma reprezentantii Centrului Infotrafic.

UPDATE 18.06: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca incepand cu ora 17.10, in judetul Arges, traficul rutier a fost reluat pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea, in zona Draganu. Circulatia a fost intrerupta din cauza unei tamponari in care au fost implicate un autotren si un autoturism. S-au format coloane de masini.

UPDATE 16.53: Traficul rutier este intrerupt la aceasta ora pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea, in zona Draganu, din cauza unei tamponari in care au fost implicate un autotren si un autoturism, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, se estimeaza ca circulatia va fi reluata peste o jumatate de ora.

UPDATE ORA 15.00: INFOTRAFIC – SITUATIA TRAFICULUI LA ORA 15:00

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 15:00, pe Valea Prahovei ninge, iar traficul rutier pe DN1 se desfasoara in conditii de iarna. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. Numarul de autovehicule este destul de redus, dar este posibil ca la lasarea serii, cand turistii vor parasi in numar mare partiile, sa se circule in coloana.

In judetul Gorj, pe DN67C, un echipaj de politie actioneaza in Novaci si nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna catre Ranca.

In judetul Arad, pe DN7, exista o coloana de autotrenuri la Vama Nadlac. Le recomandam conducatorilor de autoturisme sa fie prudenti cand depasesc acea coloana. Reamintim ca pot fi folosite si punctele de trecere a frontierei Turnu si Varsand.

CENTRUL INFOTRAFIC – SITUATIA TRAFICULUI LA ORA 11:15 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (11:15), in judetul Sibiu, circulatia a inceput sa creasca in intensitate pe DN7, dar nu sunt zone in care traficul rutier sa se desfasoare ingreunat. Ninge in judetul Sibiu, pe Valea Prahovei si in alte zone ale tarii. Pana in data de 5 ianuarie 2015, ora 2:00, este valabila o informare Administratia Nationala de Meteorologie referitoare la ninsoare, conditii de formare a poleiului si vant puternic. De asemenea, pana la ora 13:00, pentru judetul Caras-Severin este in vigoare o atentionare nowcasting referitoare la ploaie care ingheata si depune polei. Le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate pentru circulatia in conditii de iarna, sa ruleze cu viteza redusa, sa nu bruscheze comenzile si sa foloseasca preponderent frana de motor.

Mondo News iti recomanda si: NINSORI, POLEI, VANT PUTERNIC DE SAMBATA SEARA PANA LUNI. AFLA ZONELE VIZATE

Ministerul Afacerilor Externe ii atentioneaza pe cetatenii romani care tranziteaza Ungaria ca, potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie Ungare, in judetele din nord-estul Ungariei vor avea loc precipitatii sub forma de ninsoare, in timp ce in judetele din sud-est vor fi conditii de formare a poleiului.

In judetul Gorj, pe DN67C, un echipaj de politie actioneaza in Novaci si nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna catre Ranca.

In judetul Arad, pe DN7, exista o coloana de autotrenuri la Vama Nadlac. Politistii rutieri le recomanda conducatorilor de autoturisme sa fie prudenti cand depasesc acea coloana. Reamintim ca pot fi folosite si punctele de trecere a frontierei Turnu si Varsand. 

Traficul rutier a inceput sa se intensifice pe DN1 Brasov – Bucuresti, dar se desfasoara, deocamdata, fluent. intrucat drumul nu poate prelua un numar mare de autovehicule intr-un timp scurt, este posibil sa se formeze coloane de masini in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru a evita aglomeratia, amintim ca poate fi folosita ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti. Ieri, la Barcanesti, in judetul Prahova, unde drumul national DN1 este alcatuit din patru benzi, au fost inregistrate peste 20.000 de autovehicule (cifra nu cuprinde autovehiculele care au circulat pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti).

In vederea fluidizarii circulatiei pe DN1, pe Valea Prahovei, numarul de politisti rutieri a fost suplimentat, acestia urmand sa actioneze in primul rand in intersectii si in zona trecerilor pentru pietoni.

Si pe celelalte drumuri nationale pe care se vor inregistra valori ridicate de trafic numarul de politisti rutieri va fi suplimentat, acestia urmand sa fie sprijiniti de cei de la ordine publica.