Infotrafic: Atentie pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Brasov. Se circula in conditii de ceata si pe A1 si A2

Centrul Infotrafic atrage atentia soferilor sa circule cu prudenta, in conditiile in care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineata, o atentionare meteo de ceata valabila pentru mai multe judete si municipiul Bucuresti, valabila pana in jurul pranzului. Vizate sunt si autostrazile A1 si A2.

Politistii atrag atentia ca este de asteptat ca in orele urmatoare traficul rutier sa se intensifice in primul rand pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Brasov. Pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei, politistii le recomanda conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele.

In judetul Constanta, pe DN39, pe podul in lucru de la Agigea, in perioada 23 decembrie 2013-20 ianuarie 2014, vor putea circula autovehiculele cu masa totala maxima autorizata de cel mult 5 tone. Cele care depasesc aceasta masa vor circula deviat, pe ruta A2 nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocarlia de Sus, DN3 Ciocarlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia. Totodata, pe pod se mentine restrictia de viteza de 50 km/h.

Luni si marti , intre orele 6.00 si 22.00, pe DN1 Bucuresti – Brasov se aplica restrictia de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Totodata, pentru vehiculele de transport marfa, in zilele de 1 si 2 ianuarie, se aplica prevederile H.G. nr. 1777/2004, privind introducerea restrictiei de circulatie pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, in zilele de vineri, sambata, duminica si de sarbatoare legala.

Astfel, circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restrictionata in intervalul orar 06:00 – 22:00, pe urmatoarele sectoare de drum: DN2(E85) Sabaoani – Suceava – Siret ; DN7(E81) Pite s ti – Ramnicu Valcea – Vestem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39 (E87) Agigea – Mangalia; A2 (E81) Bucuresti – Cernavoda; DN22C(E81) Cernavoda – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanta; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploiesti – Brasov, iar pe DN1(E60) Centura Bucuresti-Otopeni-Ploiesti restrictia se aplica si pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Atentionarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) este valabila in Cluj, Alba, Sibiu, Harghita, Valcea, Olt, Gorj, Arad, Timis, Hunedoara, Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov inclusiv municipiul Bucuresti. 

Vezi aici atentionarea ANM