INFOTRAFIC: TRAFIC INGREUNAT pe DN1, din cauza unui ACCIDENT. UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca duminica circulatia rutiera se va intensifica pe principalele autostrazi si drumuri nationale, mai ales pe cele care duc catre Bucuresti.

UPDATE 18.43: Circulatia pe sensul catre Capitala al DN1 Ploiesti-Bucuresti se desfasoara INGREUNAT, pe una din cele doua benzi, la kilometrul 32, in zona localitatii ilfovene Ciolpani, din cauza unui ACCIDENT rutier in care au fost implicate trei autovehicule, a anuntat Centrul Infotrafic.

Accidentul a avut loc dupa ce soferul unui Logan, care circula dinspre Bucuresti, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum si a intrat pe sensul opus. Loganul a acrosat astfel alte doua masini care circulau regulamentar, spre Capitala, potrivit reprezentantilor Politiei Ilfov.

In Logan se aflau in total cinci persoane, printre care si un copil de aproximativ sapte ani, care a suferit fracturi. El si mama lui, care conducea Loganul, au fost transportati la spital.

In total in accident au fost implicate 12 persoane, intre care doi copii. La spital au fost transportati acestia si mamele lor, dar si un tanar. Ceilalti soferi si pasageri au fost consultati la fata locului de echipajele de prim-ajutor, fara a necesita spitalizare.

UPDATE 14:55: Circulatia rutiera pe DN1 Brasov – Ploiesti este intensa pe sensul catre Capitala, traficul fiind aglomerat in special in dreptul localitatilor prahovene Azuga, Busteni si Comarnic. Pentru a evita ambuteiajele, politistii le recomanda automobilistilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa urmeze ruta DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti, iar celor care pleaca din zona Bran-Moieciu sa foloseasca traseul DN73 Brasov – Bran – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti. Se poate folosi si pe ruta DN73 Brasov – Bran – Pitesti, A1 Pitesti – Bucuresti, cu mentiunea ca pe DN73 Campulung – Pitesti se executa lucrari, iar in mai multe puncte se circula pe o banda, alternativ, semaforizat

Pe autostrada A2 Constanta – Bucuresti circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale

UPDATE 12:20Peste 2.000 de politisti rutieri sunt prezenti in strada, duminica, pentru asigurarea fluentei traficului la intoarcerea din minivacanta de 1 Mai, iar autostrada A2 este supravegheata cu un elicopter, informeaza Politia Romana.

Duminica sunt prezenti in strada peste 2.000 de politisti de la rutiera care vor folosi 420 de autospeciale cu aparatura de inregistrare video din dotare. Sunt monitorizate in special traseele de deplasare dinspre statiunile turistice catre Capitala si celelalte aglomerari urbane, autostrazile A1, A2 şi A3 (tronsonul Bucuresti – Ploieati) si sectoarele de drum spre punctul de trecere a frontierei catre Bulgaria.

In actiuni sunt angrenati si 6.000 politisti de la ordine publica, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutiera.

In judetul Constanta, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule pe DN39 Mangalia – Constanta, in zona Eforie-Agigea.

Pentru a nu se produce aglomeratie pe autostrada A2 Constanta – Bucuresti, la statia de taxare de la Fetesti, Politia Rutiera atentioneaza conducatoriiauto ca taxa de pod poate fi achitata si in sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numarul 7577) sau la oricare dintre benzinariile de pe autostrada. Asadar, conducatorii auto trebuie sa stie ca se poate trece liber prin statia de taxare, pe benzile 2 si 3, cu conditia ca taxa respectiva sa fie platita ulterior, pana a doua zi, la ora 24.

De asemenea, pe DN1, pe Valea Prahovei, este posibil ca in a doua parte a zilei sa apara probleme de fluenta a traficului in zona statiunilor montane, pe sensul de mers catre Bucuresti. Pentru a se evita aglomeratia (daca va fi cazul), se recomanda automobilistilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa urmeze ruta DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti, iar celor care pleaca din zona Bran-Moieciu sa foloseasca traseul DN73 Brasov – Bran – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti.

Se poate folosi si pe ruta DN73 Brasov – Bran – Pitesti, A1 Pitesti – Bucuresti, cu mentiunea ca pe DN73 Campulung – Pitesti se executa lucrari, iar in mai multe puncte se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.

Pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea accidentelor rutiere, Politia Rutiera actioneaza in aceasta perioada cu efective sporite, utilizand zilnic, in medie, 420 de aparate radar pe toate arterele rutiere importante din tara.

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa respecte regimul legal de viteza si sa pastreze distanta de siguranta in mers. In situatia in care coloanele de masini incetinesc sau opresc brusc, recomandarea celor de la Circulatie este ca soferii care le incheie sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze in timp util. De asemenea, reamintim ca manevra de depasire este interzisa pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie, mai reaminteste Politia Rutiera. 

Sursa foto www.fanatik.ro