Infotrafic: DN1 Brasov – Predeal a fost redeschis. Vezi ce drumuri mai sunt inchise pentru deszapezire

Centrul Infotrafic informeaza ca DN 1 Brasov – Predeal a fost redeschis traficului rutier in jurul orei 15.00, insa alte patru drumuri nationale raman in continuare inchise ca urmare a ninsorilorilor si viscolului din ultimele ore. Noua judete au fost, pana la ora 16.00, sub Cod Galben de lapovita si ninsoare.

Potrivit centrului Infotrafic, la ora 15:15 erau inchise, in vederea deszapezirii, urmatoarele drumuri nationale:

-DN1A Sacele (judetul Brasov) – limita cu judetul Prahova;
-DN73A Predeal – Rasnov;
-DN2D Ojdula (judetul Covasna) – limita cu judetul Vrancea;
-DN73 Bran (judetul Brasov) – limita cu judetul Arges, cu mentiunea ca acest drum va fi redeschis in scurt timp, insa va fi instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone care nu sunt echipate pentru circulatia in conditii de iarna.

Pe drumurile mentionate se estimeaza ca circulatia va fi reluata peste 2-3 ore.

Avand in vedere ca in unele zone montane ninge, politistii le reamintesc conducatorilor auto ca au obligatia ca pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna. in cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Foto: RTV