INFOTRAFIC. Doua drumuri din Prahova, inchise pana miercuri din cauza ninsorii

Doua drumuri judetene din zona de sud-est a judetului Prahova au fost inchise, marti seara, pana miercuri dimineata, dupa ce in cursul zilei zeci de persoane au ramas blocate pe unul dintre aceste tronsoane unde vantul viscoleste zapada.

Autoritatile din judetul Prahova au decis inchiderea completa a doua drumuri judetene din zona de sud-est a judetului, care sunt impracticabile in urma caderilor masive de zapada.

Conform unei informari date publicitatii de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, incepand de marti seara, de la ora 18.30, sunt inchise traficului rutier DJ 100C intre orasul Mizil si comuna Fulga si DJ 102N intre localitatile Parepa si Colceag.

Conform sursei citate, cele doua drumuri raman inchise pana miercuri dimineata la ora 5.00.

Citeste si: MICROBUZE CU PASAGERI BLOCATE IN ZAPADA, IN JUDETUL PRAHOVA. APROAPE 40 DE PERSOANE AU FOST SALVATE DE AUTORITATI

Decizia de a inchide cele doua tronsoane a fost luata de Administratia Drumurilor Judetene si Consiliul Judetean Prahova, cu avizul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, dupa ce, in cursul zilei de marti, zeci de persoane au ramas blocate in mai multe autoturisme si microbuze pe drumul dintre Mizil si Fulga, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru scoaterea masinilor dintre nameti. Drumul pe care au ramas blocate autovehiculele se afla intr-o zona de campie, unde vantul viscoleste zapada, in fiecare iarna mai multe tronsoane de drum fiind inchise temporar.

Capitala si judetele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 22.00.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in aceste zona se va depune un strat de zapada de 10-15 centimetri, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora, iar local si temporar, zapada va fi viscolita. in regiunile sudice si centrale sunt conditii de producere a poleiului.