INFOTRAFIC: COLOANE DE MASINI de ZECE KILOMETRI pe Valea Prahovei

CIRCULATIA RUTIERA pe tronsonul Lehliu – Fetesti al AUTOSTRAZII A2 s-a RELUAT, marti dimineata, in conditii de iarna. Dar, 20 de DRUMURI NATIONALE din Buzau, Vrancea, Galati, Tulcea, Vaslui, Constanta, Ialomita si Gorj raman INCHISE, din cauza NINSORII abundente si a VISCOLULUI, informeaza Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). 

UPDATE 17.52: Drumul National 1 este foarte aglomerat, marti dupa-amiaza, pe Valea Prahovei, unde pe sensul de urcare catre statiuni s-au format coloane de masini care se intind pe o distanta de aproximativ zece kilometri, mii de turisti care vor petrece Revelionul la munte indreptandu-se catre statiuni.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Alexandru Ursu, pe sensul de urcare catre munte al DN 1 s-au format coloane de masini care se intind pe aproximativ zece kilometri. Astfel, se circula in coloana intre Comarnic si Sinaia si intre Izvorul Rece si Busteni. Masinile circula bara la bara, cu viteza de 202 – 30 kilometri la ora, insa nu se inregistreaza blocaje in trafic.

Pe sensul de coborare dinspre munte, circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca circulatia rutiera a fost reluata, in conditii de iarna, pe DN2N Bogza – Dumbraveni (jud. Vrancea), pe DN23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea), pe DN22A Harsova – limita cu judetul Tulcea, pe DN24B Husi – Albita, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, iar pe DN2F Ivanesti (judetul Vaslui) – limita cu judetul Bacau, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone au fost redeschise si drumurile nationale din judetul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A).

Raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN23B Maicanesti – Ciorasti (jud. Vrancea);

DN24D Tulucesti – Varlezi (jud. Galati);

DN24A Husi – Murgeni (jud. Vaslui);

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) – Barlad (jud. Vaslui);

La ora 17.00, pe principalele drumuri nationale traficul rutier este mai intens decat in mod obisnuit. Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic si Busteni, pe sensul de mers dinspre Bucuresti. Pentru evitarea acestora, politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele.

In judetul Arges, valorile de trafic sunt ridicate pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea si pe DN65 Pitesti – Slatina.

In judetul Ilfov, pe DN2, in zona Afumati, ceata reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Politistii rutieri atrag atentia asupra faptului ca in unele zone portiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheata sau zapada.

UPDATE 15.56: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca circulatia rutiera a fost reluata, in conditii de iarna, pe DN22 Ramnicu Sarat – Braila, pe DN24B Husi – Albita, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, iar pe DN2F Bacau – Ivanesti cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN22 Smardan – Babadag (jud. Tulcea);

DN2N Bogza – Dumbraveni (jud. Vrancea);

DN23B Maicanesti – Ciorasti (jud. Vrancea);

DN23A Gologanu – Ciorasti (jud. Vrancea);

DN24D Tulucesti – Varlezi (jud. Galati);

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) – Barlad (jud. Vaslui);

DN22D Macin – Horia (jud. Tulcea);

DN22E Garvan – I.C.Bratianu (jud. Tulcea);

DN22F Izvoarele – Nalbant (jud. Tulcea);

DN22A Cataloi (jud. Tulcea) – Harsova (jud. Constanta);

DN24A Husi – Murgeni (jud. Vaslui);

In judetul Giurgiu, traficul rutier a fost reluat pe DN5 Bucuresti – Giurgiu, in zona Calugareni, unde s-au desfasurat activitati de ridicare a unei autocisterne implicate aseara intr-o tamponare.

La ora 15.30, pe principalele drumuri nationale traficul rutier este mai intens decat in mod obisnuit. Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic si Busteni, pe sensul de mers dinspre Bucuresti. Pentru evitarea acestora, politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele.

In judetul Arges, valorile de trafic sunt deja ridicate pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea si au inceput sa creasca si pe DN65 Pitesti – Slatina.

UPDATE 14.16: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca incapand cu ora 14.00, in judetul Giurgiu, traficul rutier se va intrerupe pentru aproximativ o jumatate de ora pe DN5 Bucuresti – Giurgiu, in zona Calugareni, in vederea ridicarii unei autocisterne implicate luni seara intr-o tamponare.

Potrivit sursei citate, pe principalele drumuri nationale traficul rutier este mai intens decat in mod obisnuit. Pe DN1 s-au format coloane de autovehicule la Comarnic si Busteni, pe sensul de mers dinspre Bucuresti. Pentru evitarea acestora, politistii rutieri le recomandam conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele.

In judetul Arges, valorile de trafic sunt deja ridicate pe DN7 Pitesti – Ramnicu Valcea si au inceput sa creasca si pe DN65 Pitesti – Slatina.

In judetul Neamt, se circula in coloana pe DN2, la intrarea in municipiul Roman dinspre Bacau, din cauza unui autotren ramas in pana. Se estimeaza ca traficul rutier va reveni la normal peste o jumatate de ora.

Circulatia rutiera a fost reluata, in conditii de iarna, pe toate tronsoanele autostrazii A2 Bucuresti – Constanta, pe DN23 Focsani – Maicanesti, pe DN21A Baraganul – Tandarei, pe DN24 Cosmesti – Tecuci, pe DN25 Sendreni – Tecuci, pe DN67C Novaci – Ranca, pe DN2B Buzau – Braila – Sendreni, pe DN21 Braila – Baraganul – Slobozia si pe DN22 Ramnicu Sarat – Baile (judetul Buzau), pe ultimele doua cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

DN22 Gradistea (jud. Braila) – Babadag (jud. Tulcea);

DN2N Bogza – Dumbraveni (jud. Vrancea);

DN23B Maicanesti – Ciorasti (jud. Vrancea);

DN23A Gologanu – Ciorasti (jud. Vrancea);

DN24D Tulucesti – Varlezi (jud. Galati);

DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) – Barlad (jud. Vaslui);

DN22D Macin – Horia (jud. Tulcea);

DN22E Garvan – I.C.Bratianu (jud. Tulcea);

DN22F Izvoarele – Nalbant (jud. Tulcea);

DN22A Cataloi (jud. Tulcea) – Harsova (jud. Constanta);

DN24A Husi – Murgeni (jud. Vaslui);

DN24B Husi – Albita (jud. Vaslui);

DN2F Bacau – Ivanesti (jud. Vaslui).

UPDATE 10.00: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza, intr-un comunicat difuzat marti, la ora 9,15, ca a fost reluata circulatia rutiera, in conditii de iarna, pe toate tronsoanele autostrazii A2 Bucuresti – Constanta, pe DN21A Baraganul – Tandarei, pe DN24 Cosmesti – Tecuci, pe DN25 Sendreni – Tecuci, pe DN67C Novaci – Ranca, pe DN2B Buzau – Braila, pe DN21 Braila – Baraganul – Slobozia (pe ultimele doua cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) si pe DN22 Ramnicu Sarat – Baile (judetul Buzau), cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Potrivit Infotrafic, raman inchise, in urma ninsorii abundente si a viscolului, urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

1. DN22 Gradistea (jud. Braila) — Babadag (jud. Tulcea);

2. DN23 Focsani — Maicanesti (jud. Vrancea);

3. DN2N Bogza — Dumbraveni (jud. Vrancea);

4. DN23B Maicanesti — Ciorasti (jud. Vrancea);

5. DN23A Gologanu — Ciorasti (jud. Vrancea);

6. DN24D Tulucesti — Varlezi (jud. Galati);

7. DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) — Barlad (jud. Vaslui);

8. DN22D Macin — Horia (jud. Tulcea);

9. DN22E Garvan — I.C.Bratianu (jud. Tulcea);

10. DN22F Izvoarele — Nalbant (jud. Tulcea);

11. DN22A Cataloi (jud. Tulcea) — Harsova (jud. Constanta);

12. DN24A Husi — Murgeni (jud. Vaslui);

13. DN24B Husi — Albita (jud. Vaslui);

14. DN2F Bacau — Ivanesti (jud. Vaslui).

Sursa citata mai precizeaza ca toate porturile de la Marea Neagra au fost redeschise.

UPDATE 08.30: Drumul national DN 22 Ramnicu Sarat – Braila este inchis, marti dimineata, din cauza nametilor, alte trei drumuri judetene din Buzau fiind impracticabile din aceeasi cauza, o localitate din judet fiind nealimentata cu energie electrica de aproape 24 de ore.

Doua drumuri nationale au fost redate circulatiei in judetul Braila, marti dimineata, insa circulatia pe aceste tronsoane se desfasoara cu restrictii, in timp ce pe o alta sosea nationala traficul se desfasoara controlat, sub indrumarea politistilor, celelalte drumuri nationale ramanand inchise.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul Stefan Stoian, marti dimineata, s-a reluat circulatia pe DN 2 B Braila Faurei – Buzau, dar si pe DN 21 Braila – Baraganu – Slobozia, pe ambele sosele fiind interzisa circulatia masinilor de peste 7, 5 tone.

De asemenea, pe DN 22 Braila – Galati este permis accesul autovehiculelor, insa in mod controlat, sub indrumarea politistilor si cu utilaje de deszapezire in fata.

In rest, celelalte drumuri nationale raman inchise, ca si 18 sosele de interes judetean.

DRUMURILE NATIONALE INCHISE:

1. DN2B Buzau – Galati;
2.DN22 Ramnicu Sarat (jud. Buzau) – Babadag (jud. Tulcea);
3. DN23 Focsani – Maicanesti (jud. Vrancea);
4. DN21 Braila – Slobozia (jud. Ialomita);
5. DN2N Bogza – Dumbraveni (jud. Vrancea);
6. DN23B Maicanesti – Ciorasti (jud. Vrancea);
7. DN23A Gologanu – Martinesti (jud. Vrancea);
8. DN24 Tisita (jud. Vrancea);
9. DN24D Tulucesti – Varlezi (jud. Galati);
10. DN21A Baraganu (jud. Braila) – Tandarei (jud. Ialomita);
11. DN11A Podu Turcului (jud. Bacau) – Barlad (jud. Vaslui);
12. DN22D Horia (jud. Constanta);
13. DN22E I.C.Bratianu (jud. Tulcea);
14. DN22F Izvoarele – Nalbant (jud. Tulcea);
15. DN22A Cataloi (jud. Tulcea) – Saraiu (jud. Constanta);
16. DN24A Husi – Murgeni (jud. Vaslui);
17. DN24B Husi – Albita (jud. Vaslui);
18. DN25 Tecuci – Sendreni (jud. Galati);
19. DN2F Bacau – Ivanesti (jud. Vaslui);
20. DN67C Novaci – Ranca (jud. Gorj).

De asemenea, din cauza unui accident in care au fost implicate un autotren si o autocisterna (incarcata cu propan), traficul pe DN5 Bucuresti – Giurgiu este oprit pe ambele sensuri intre localitatile giurgiuvene Calugareni si Adunatii Copaceni. Nu s-au inregistrat victime.

Ruta ocolitoare pentru ruta Giurgiu – Bucuresti: DN5B – DN6; ruta ocolitoare pentru ruta Bucuresti – Giurgiu: DN5 – DJ412A – DN6.

Politia recomanda soferilor ca, inainte de a porni la drum, sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna si sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul deplasarii, sa adapteze viteza in functie de conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului.

Porturile din judetul Constanta raman inchise traficului maritim si fluvial.

Sursa foto: jurnalul.ro