INFOTRAFIC: Trafic rutier in crestere pe DN1 Brasov – Bucuresti. Politistii recomanda rute alternative

Traficul rutier este in crestere duminica dimineata pe DN1 Brasov – Bucuresti, dar nu sunt semnalate probleme legate de fluenta acestuia, insa in orele urmatoare este posibil ca viteza medie de deplasare sa scada, anunta Centrul Infotrafic al IGPR, citat de Agerpres.

“In ultimii ani, pe segmentul Predeal — Comarnic, pe sensul de mers catre Bucuresti, cel mai greu s-a circulat in ziua de 2 ianuarie, cand se termina majoritatea sejururilor de Revelion. Spre deosebire de alti ani, in zilele de 1 si 2 ianuarie 2016 a fost aglomeratie si pe sensul de mers catre Brasov, numerosi turisti mergand in statiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucar-Bran si in Poiana Brasov dupa trecerea dintre ani. Asadar, daca se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, in judetele Brasov si Prahova, le recomandam automobilistilor care pornesc din Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Sacele — Cheia — Ploiesti”, mentioneaza sursa citata.

Politistii rutieri estimeaza ca este posibil sa se ingreuneze circulatia si pe DN73A Rasnov — Predeal, la intersectia cu DN1, asa ca recomanda o alta ruta spre Bucuresti, din zona Bran-Moieciu circuland pe DN73 Brasov—Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat—Targoviste, DN71 Targoviste — Baldana, DN7 Baldana — Bucuresti.

“Chiar daca aceasta ruta trece prin multe localitati in care limita maxima de viteza este de 50 km/ h, se merge constant, fara a stationa in coloana, asa cum se intampla pe DN1 Predeal — Comarnic. Recomandam folosirea acestei rute pana in jurul orei 14,00. Aceasta deoarece, incepand de duminica, de la ora 14,00, pana luni, la ora 12,00, pentru sudul si sud-vestul tarii va intra in vigoare o atentionare cu cod galben, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vant puternic, temperaturi scazute si viscol (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Asadar, le recomandam conducatorilor auto sa porneasca la drum din timp. De asemenea, le reamintim ca anvelopele de iarna sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei”, mai arata Centrul Infotrafic.

Cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizata de atentionare sunt DN65 Craiova — Pitesti, DN7 Sibiu — Ramnicu Valcea — Pitesti, autostrada A1 Pitesti — Bucuresti si DN6 Alexandria  — Bucuresti. Probleme vor fi si pe DN67C Novaci — Ranca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol.

Conform informatiilor primite de la Sectia Regionala de Politie Transporturi Galati, pe sectia de cale ferata 702, intre Buzau — Sud si Cilibia, dar si intre Faurei si C.A. Rosetti, pe firul 1, sina s-a fisurat din cauza gerului. Pana la remedierea avariei, cateva trenuri vor inregistra intarzieri, anunta Infotrafic.

 Sursa foto: hotnews