INFOTRAFIC: Traficul rutier se desfasoara INGREUNAT pe multe drumuri din tara din cauza CETII

Traficul rutier pe multe drumuri nationale si europene din tara se desfasoara INGREUNAT sambata seara din cauza CETII, care variaza ca densitate, reducand vizibilitatea sub 200 de metri si pe alocuri sub 50 de metri, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei.

Astfel, in judetul Braila, pe DN2B Buzau-Braila si DE584 Slobozia-Braila-Galati dar si in judetul Ialomita, pe DN2, DN2A si DN21, traficul rutier se desfasoara in conditii de CEATA densa, vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul se semnaleaza si pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, unde CEATA a scazut vizibilitatea sub 50 de metri, iar pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, pana la kilometrul 94, vizibilitatea este sub 50 de metri, tot din cauza CETII dense. Pe autostrada A3 Campia Turzii-Gilau, pana la kilometrul 20, vizibilitatea este sub 150 de metri.

Citeste si: CURSE AERIENE de pe Aeroportul Otopeni, REDIRECTIONATE sau ANULATE din cauza CETII

Politistii rutieri atrag, totodata, atentia conducatorilor auto ca judetele Alba, Harghita, Mehedinti, Olt, Dolj, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Neamt, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Buzau, Prahova si Dambovita (inclusiv autostrazile A1, A2 si A3) se afla sub atentionare cu cod galben de CEATA si ca, pe langa CEATA si chiciura, pe alocuri se poate semnala si polei, asadar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum este foarte mare.

Citeste si: COD GALBEN de ceata pentru Bucuresti si 15 judete

Reprezentantii Centrului Infotrafic le recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza de deplasare in functie de starea carosabilului si vizibilitate, sa pastreze, in mers, o distanta suficient de mare pentru a putea efectua orice manevra in conditii de siguranta si sa foloseasca luminile de intalnire impreuna cu cele de CEATA.

Sursa foto: 4tuning.ro