Infotrafic: Un drum din judetul Gorj este partial blocat, in Harghita si Covasna zapada atinge doi metri

Ninsorile inregistrate in ultimele 24 de ore in mai multe judete din tara nu au provocat probleme majore pe drumurile nationale, in aceasta dimineata semnalandu-se un singur segment de drum national inchis din cauza viscolului puternic care spulbera zapada pe partea carosabila.

Potrivit centrului Infotrafic, DN67C Novaci – Ranca (judetul Gorj) era inchis duminica dimineata pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 22 si 34+800. De precizat ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un nou Cod Galben de viscol, duminica dimineata, valabil pentru mai multe judete din tara. Vezi aici zonele afectate.

Politistii avertizeaza ca pe majoritatea drumurilor din judetele Harghita si Covasna se circula in conditii de iarna, in unele locuri zapada, in amestec cu material antiderapant, masurand aproximativ doi centimetri.

In judetul Bistrita-Nasaud a nins pe timpul noptii pe DN17, in Pasul Tihuta, dar s-a actionat continuu cu utilaje de deszapezire, iar circulatia nu a fost intrerupta.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabila este umeda.

Pe toate drumurile pe care a nins actioneaza utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant, care sunt insotite de echipaje ale politiei rutiere.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat ieri atentionarea cu cod galben referitoare la ninsoare si vant puternic in zona montana, care este valabila pana in aceasta dimineata la ora 8:00, le reamintim conducatorilor auto ca au obligatia ca pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna. De asemenea, le recomandam ca pe drumurile pe care s-a depus un strat mai mare de zapada sa foloseasca lanturi antiderapante.

in cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Conform informatiilor primite de la Serviciul de Politie Transporturi Maritime, din cauza vantului puternic sunt suspendate manevrele pentru navele fluviale in portul Constanta.