Infotrafic: Vezi cum se circula pe drumurile din tara, conditii de ceata pe autostrazi

Ceata pe autostrazi si pe drumurile nationale, circulatia se desfasoara cu dificultate din cauza vizibilitatii scazute. Nu sunt anuntate drumuri cu circulatie intrerupta, insa este ceata pe A2 Bucuresti – Constanta, in Harghita si Alba fiind in vigoare un Cod Galben de ceata emis de ANM pana la ora 13.00.

Centrul Infotrafic informeaza ca, joi dimineata, nu erau anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii, nici probleme semnificative privind fluenta traficului pe arterele principale.

De precizat ca pe DN1, la kilometrul 125+700 de metri, la iesirea din Sinaia catre Brasov, s-a modificat semnalizarea rutiera din intersectia dintre bulevardul Ferdinand si DN1 – varianta de ocolire a orasului Sinaia, in sensul ca au prioritate de trecere autovehiculele care circula pe DN1 fata de cele care circula pe bulevardul Ferdinand.

In judetul Constanta, pe DN39, pe podul in lucru de la Agigea, in perioada 23 decembrie 2013 – 20 ianuarie 2014, vor putea circula autovehiculele cu masa totala maxima autorizata de cel mult 5 tone. Cele care depasesc aceasta masa vor circula deviat, pe ruta A2 nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocarlia de Sus, DN3 Ciocarlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia. Totodata, pe pod se mentine restrictia de viteza de 50 km/h.

De asemenea, politistii le reamintesc conducatorilor de autovehicule de transport marfa ca astazi, 2 ianuarie 2014, se aplica prevederile H.G. nr. 1777/2004, privind introducerea restrictiei de circulatie pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, in zilele de vineri, sambata, duminica si de sarbatoare legala.

Astfel, circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restrictionata in intervalul orar 06:00 – 22:00, pe urmatoarele sectoare de drum: DN2(E85) Sabaoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Pitesti – Ramnicu Valcea – Vestem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia; A2(E81) Bucuresti – Cernavoda; DN22C(E81) Cernavoda – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanta; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploiesti – Brasov, iar pe DN1(E60) Centura Bucuresti-Otopeni-Ploiesti restrictia se aplica si pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Detalii referitoare la prevederile H.G. nr. 1777/2004 se gasesc pe pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sectiunea “informatii transporturi rutiere – acte normative” (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, sfatuim conducatorii auto sa ruleze cu prudenta sporita si viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere. De asemenea, tinand cont de faptul ca temperaturile sunt scazute in unele zone ale tarii, recomandam reducerea vitezei pe portiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.