Infotrafic: Vezi cum se circula pe drumurile din tara in urma ninsorilor cazute in ultimele ore

FOTO MONDO NEWS

Centrul Infotrafic informeaza ca miercuri dimineata, la ora 06.15, nu erau semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, desi tara noastra se afla sub avertizare Cod Galben de ninsori, iar in ultimele ore au cazut precipitatii insemnate sub forma de lapovita si ninsoare.

Pe DN67C Novaci – Rânca (judetul Gorj) s-a actionat in cursul noptii cu utilaje de deszapezire şi de imprastiere a materialului antiderapant, insa din cauza viscolului, intre kilometrii 20 şi 34, partea carosabila este acoperita cu un strat subtire de zapada.

Facem precizarea ca pe DN67C – Transalpina nu au fost finalizate lucrarile de modernizare, iar pe portiunea kilometrica 34+800 – 59+800 (tronsonul Rânca – Obsrsia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulatiei publice. in consecinta, pe acest tronson nu se actioneaza cu utilaje de deszapezire. Ii atentionam pe conducatorii auto ca au obligatia sa respecte semnificatia indicatoarelor care interzic accesul pe aceasta portiune de drum.

De asemenea, reamintim ca in perioada 1 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 DN7C–Transfagaraşan este inchis de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru-judetul Arges) pana la kilometrul 130+800 (cabana Balea Cascada-judetul Sibiu). in judetul Arges raman deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) – Piscu Negru (km 104+000), iar in judetul Sibiu cabana Balea Cascada (km 130+800) – intersectia cu DN1-zona Cartisoara (km 151+955). Pe tronsoanele deschise circulatie s-a actionat cu utilaje de deszapezire.

In perioada 25 – 27 noiembrie 2013, in intervalul orar 09.00 – 15.00, circulatia rutiera pe autostrada A2 Bucureşti – Constanta se va opri pentru intervale de aproximativ 20 de minute la kilometrul 174 + 900 de metri (in zona Medgidia-Cernavoda), pe ambele sensuri, in vederea efectuarii unor lucrari de inlocuire a unor cabluri de inalta tensiune.

Le reamintim conducatorilor auto ca au obligatia ca pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna. In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna este prevazuta la clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 puncte-amenda, insemnand de la 720 la 1.600 de lei) şi este insotita de masura retinerii certificatului de inmatriculare.