INFP: Un CUTREMUR de 4,3 magnitudine s-a produs in VALCEA

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3  a avut loc marti seara in Valcea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului. 

Seismul s-a produs la ora 20.56, la o adancime de 15 kilometri. 

Constantin Ionescu, directorul general al INFP, a explicat ca zona in care s-a produs acest seism este una activa din tara noastra, informeaza B1TV.

”Nu este ciudat, in zona respectiva s-au produs cutremure si este o zona activa de pe teritorul Romaniei. Cel mai mare cutremur s-a produs in 1916 si a avut magnitudinea peste 6. In zona Fagaras. Noi discutam despre o anumita zona, nu despre o localitate. Regiunea Vrancea se intinde de la Panciu pana la Nehoiu, deci e o regiune mai larga. In ultima perioada nu au fost cutremure asa de mari in zona respectiva, dar activitatea este destul de rara si are o periodicitate destul de mare pentru cutremure mari. 15 kilometri este adancimea cutremurelor de suprafata. Cutremurele din Vrancea se produc la o adancime de 90-130 de kilometri, cutremurele de suprafata se produc la adancimi cuprinse intre un kilometru si 20-30 de kilometri. Asa sunt caracterizate cutremurele”, a explicat directorul INFP.

Sursa foto: rtv