INGINERUL ROMAN CHRISTIAN NEDELCU, RAPIT in NIGERIA, A FOST SALVAT! REACTIA MAE

Un CETATEAN ROMAN a fost RAPIT in sudul Nigeriei, de persoane inarmate. Barbatul, in varsta de 52 de ani, se numeste CHRISTIAN NEDELCU si este inginer, noteaza Dailypost.ng.

UPDATE 2: CHRISTIAN NEDELCU, romanul rapit luni in sudul Nigeriei a fost salvat, informeaza autoritatile romane. “Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca cetateanul roman rapit in Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat. Totodata, multumeste institutiilor participante la Celula de Criza a MAE si autoritatilor nigeriene pentru implicare si sprijinul oferit in acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe foloseste acest prilej pentru a reitera recomandarea ferma adresata cetatenilor romani aflati in zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiata misiune diplomatica a Romaniei pentru a-si inregistra prezenta in regiune, astfel incat sa poata beneficia de o asistenta si protectie consulara cat mai eficienta”, se arata intr-un comunicat remis presei miercuri seara de MAE.

Sursa citata nu ofera alte detalii legate de acest caz, in schimb reitereaza recomandarea ferma de consultare a informatiilor postate pe site-ul MAE, la sectiunea “Sfaturi de calatorie”.

UPDATE 1: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, marti, ca un inginer roman a fost rapit luni in Nigeria. Familia cetateanului roman a fost notificata cu privire la acest incident, iar reprezentantii misiunii diplomatice romane sunt in contact permanent cu autoritatile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum si cu familia cetateanului roman, arata MAE, intr-un comunicat.

STIRE INITIALA

RAPIREA inginerului CHRISTIAN NEDELCU si a altor catorva persoane s-a petrecut la Railway Village din Owa Oyibo, Agbor, Statul Delta. Potrivit sursei citate la fata locului a avut loc un schimb scurt de focuri intre fortele de securitate si rapitori inainte ca inginerul roman CHRISTIAN NEDELCU sa fie luat ostatec. Politia din statul Delta, aflat pe malul Golfului Guineea, a confirmat acest incident, petrecut in luni seara.

Insarcinatul cu afaceri al ROMANIEI de la Abuja (Nigeria), Gheorghe Predescu, a luat deja legatura cu autoritatile locale si le-a solicitat sa urgenteze recuperarea inginerului roman CHRISTIAN NEDELCU, a carei rapire s-a petrecut luni seara, mai noteaza jurnalistii sursei citate. 

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: BBC