INHGA: Cod Galben de INUNDATII pe raurile din Moldova

Mai multe rauri mici din judetele Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava si Botosani sunt sub COD GALBEN DE INUNDATII, posibile depasiri ale cotelor de atentie semnalandu-se si in Bihor, Cluj si Salaj, potrivit unor ATENTIONARI ale Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Ca urmare a informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de INUNDATII locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Citeste si: NOWCASTING: ANM A EMIS MAI MULTE AVERTIZARI COD PORTOCALIU SI COD GALBEN DE PLOI

Sunt AVERTIZATE raurile mici din bazinele hidrografice Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava (judetele Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava), Jijia si Baseu (judetul Botosani), se arata in ATENTIONAREA DE COD GALBEN emisa de INHGA, valabila pana la ora 24.00.

Cealalta atentionare, valabila tot pana la sfarsitul zilei, semnaleaza posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele superioare Crisul Repede si Somesul Mic (judetele Bihor, Cluj si Salaj) si afluentii Somesului din judetul Salaj (Almas, Agris, Poiana).

CUM VA FI VREMEA MARTI SI MIERCURI IN TARA SI IN BUCURESTI

Sursa foto: eclujeanul.ro