Initiativa anticoruptie a PRIMARULUI SECTORULUI 6 RARES MANESCU s-a materializat cu ajutorul DGA din cadrul MAI

Pentru respectarea bunelor practici si prevenirea actelor de coruptie, PRIMARIA SECTORULUI 6 a solicitat Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sa organizeze, pe parcursul anului 2015, mai multe sesiuni de instruire in domeniul prevenirii coruptiei, activitati care au si fost desfasurate cu angajatii primariei.

In cadrul acestor prezentari au fost expuse legislatia incidenta domeniului coruptiei si sanctiunile aplicate in caz de nerespectare a acesteia, modurile de sesizare a faptelor si institutiile anticoruptie cu atributii in domeniu din Romania, precum si studii de caz si cazuistica referitoare la dimensiunile fenomenului coruptiei.

Buna colaborare a celor doua institutii s-a concretizat in elaborarea unui „Indrumar de integritate” care a fost distribuit, din dispozitia primarului RARES MANESCU, tuturor angajatilor din cadrul PRIMARIEI SECTORULUI 6.

CITESTE SI: RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6, SPRIJINA FORMAREA PROFESIONALA DIN CADRUL O’SCAR – SCOALA COMERCIALA AUSTRIACA DIN ROMANIA

Acest Indrumar de integritate a fost realizat ca urmare a Protocolului de colaborare incheiat intre Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si PRIMARIA SECTORULUI 6. Materialul isi propune sa contribuie la cresterea gradului de informare, atat a personalului cu functii de conducere, cat si a celui cu functii de executie din cadrul primariei, cu privire la notiunile de baza referitoare la coruptie.

„Coruptia continua sa fie identificata ca o piedica in prestarea serviciilor publice de calitate la nivel central si local, ca un fenomen ce submineaza administrarea eficienta a fondurilor publice si obstructioneaza infaptuirea justitiei, afectand totodata mediul de afaceri.

Fenomenul coruptiei poate fi stopat daca se vor face cunoscute consecintele sale, tocmai de aceea incurajez activitatea de prevenire a coruptiei, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Linia telefonica gratuita 0800.806.806 a Directiei Generale Anticoruptie (DGA) se afla permanent la dispozitia cetatenilor SECTORULUI 6, pentru sesizari privind fapte de coruptie despre care orice membru al comunitatii are cunostinta.

Sursa foto: primarie6