Inlocuirea ARESTULUI LA DOMICILIU cu masura CONTROLULUI JUDICIAR in cazul Uioreanu, fostul sef al CJ Cluj

Magistratii Tribunalului Cluj au decis, luni, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul fostului presedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu si in cazul a doi oameni de afaceri, toti judecati pentru fapte de coruptie, decizia Tribunalului nefiind insa definitiva.

Potrivit avocatului lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, judecatorul de caz de la Tribunalul Cluj a decis, luni, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, aceeasi masura fiind aplicata si in cazul oamenilor de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, judecati pentru fapte de coruptie in acelasi dosar cu Uioreanu.

CITESTE SI: HOREA UIOREANU va fi ELIBERAT din ARESTUL PREVENTIV si pus sub AREST la DOMICILIU

Judecatorul a dispus inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, acum clientul meu (Horea Uioreanu – n.r.) poate iesi din casa, dar are de respectat cateva obligatii. Acesta nu are voie sa paraseasca judetul Cluj fara aprobarea judecatorului, trebuie sa se prezinte in fata organelor judiciare ori de cate ori este chemat si nu are voie sa ia legatura cu martorii din dosar. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel“, a declarat  Smaranda Bara.

Horea Uioreanu se afla in arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014, cand Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinta definitiva, inlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de sase luni, cu arest la domiciliu.

CITESTE SI: HOREA UIOREANU si-a dat DEMISIA din functia de presedinte al CJ Cluj

In 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trei infractiuni de luare de mita, din care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.