Inmormantarea pastorului Adrian Blaga a avut loc vineri la Bistrita

inmormantare-pastor-adrian-blaga

Sute de oameni au participat, vineri, la inmormantarea pastorului din Bistrita, gasit mort intr-o masina incendiata la Satu Mare, alaturi de fiul sau. Intreaga comunitate din Bistrita a ramas inmarmurita de durere dupa tragedia petrecuta zilele trecute in familia Blaga.

Pastorul Adrian Blaga si fiul sau, Timotei, din Bistrita, au fost inmormantati vineri dupa-amiaza, la ceremonie fiind prezenti mai multi preoti neoprotestanti. Lidia, sotia lui Adrian Blaga, abia s-a tinut pe picioare de durere la funeralii.

Miercuri seara, trupurile neinsufletite ale pastorului si fiului sau au fost aduse in Bistrita, fiind depuse la capela de pe strada Tarpiului.

Pastorul Adrian Blaga si fiul sau, in varsta de 9 ani, au fost gasiti carbonizati intr-o masina, in Satu Mare. Leziunile descoperite de medicii legisti pe trupul pastorului au stabilit cu certitudine ca a fost omorat. In masina au fost gasite mucuri de tigara si o doza de bere. 

Ancheta a scos la iveala ipoteza ca cei doi au fost executati pentru bani, insa anchetatorii iau in calcul si posibilitatea unei razbunari.