Inmormantarea lui Florin Cioaba va avea loc vineri, Dorin Cioaba va fi incoronat regele romilor inainte de inmormantare

inmormantare-florin-cioaba

Inmormantarea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioaba, va avea loc vineri, intr-un cavou din granit masiv care a costat aproape 15.000 de euro, situat in Cimitirul Municipal din Sibiu. Familia lui Florin Cioaba a anuntat ca la funeralii vor participa 15.000 de oameni, Cioaba fiind purtat cu un car alegoric, multimea urmand a merge pe jos 7 kilometri, in semn de omagiu pentru fostul lider al romilor.

Pregatirile pentru inmormantarea lui Florin Cioaba sunt pe ultima suta de metri, familia ocupandu-se de ultimele detalii. Totodata, inca de ieri au fost impuse restrictii de circulatie in Sibiu, autoritatile asteptandu-se la un numar impresionant de oameni care vor veni la inmormantarea lui Cioaba.

Restrictiile de circulatie au intrat in vigoare inca de ieri de la ora 17 si vor fi ridicate pe 23 august, la ora 08. De precizat ca a fost mobilizat si un echipaj de la Jandarmerie.

Familia anuntase, ieri, ca la inmormantarea lui Cioaba vor veni aproximativ 15.000 de persoane. Cioaba va avea un cavou din granit masiv, cu tenta rosie. “Era culoarea lui preferata, ii placea ca fetele sa nu se imbrace in haine negre, chiar daca era doliu”, spun membrii familiei.

Cavoul a costat peste 15.000 euro, din care doar crucea valoreaza circa 3.000 de euro.
Florin Cioaba va fi inmormantat imbracat in frac, intr-un sicriu alb adus din America.

Cioaba va fi condus pe ultimul drum intr-un car alegoric, la Cimitirul Municipal din Sibiu. Maine se va merge pe jos 7 km pana la cimitir, in semn de omagiu pentru liderul marcant al miscarii romilor si presedinte al Uniunii Internationale a Romilor.

La inmormantarea regelui Cioaba vor veni si reprezentanti ai Uniunii Internationale a Romilor din alte tari, precum Lituania, Rep. Moldova, Suedia si Serbia. De precizat ca uniunea are sediul la Viena, insa romii vor sa-l mute la Sibiu.

Florin Cioaba a fost ales lider al Uniunii Internationale a Romilor de membrii din 28 de tari. Incoronarea noului rege al romilor ar putea avea loc inainte de inmormantare, in jurul orei 12.00, potrivit unor surse din familia Cioaba.

Foto: RTV