Inmormantarea lui Nelson Mandela va avea loc, duminica, la Qunu

Nelson Mandela, cel mai important reprezentant al luptei antiapartheid si primul presedinte de culoare din istoria Africii de Sud, decedat la varsta de 95 de ani dupa o indelunga suferinta va fi inmormantat, duminica, in satul sau natal, Qunu.

Un numar de 4500 de invitati vor putea fi prezenti la locul de inhumare in cursul funeraliilor fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, a anuntat sambata guvernul de la Pretoria.

Este vorba de acele persoane – inclusiv membri de familie – care au primit acreditarea pentru a se deplasa la locul de inhumare, unde tribul AbaThembu va oficia o ceremonie traditionala, a anuntat ministrul pentru presedintie Collins Chabane, transmite agentia de presa chineza Xinhua.

Majoritatea celor care participa la funeralii nu se vor putea duce la locul de inhumare, a precizat Chabane.

La serviciul funerar de stat organizat la Qunu, pe o proprietate a familiei Mandela, vor participa in jur de 4500 de persoane. Funeraliile vor fi transmise in direct la televiziune, pentru ca milioane de oameni din Africa de Sud si de pe intregul glob sa aiba sansa de a-l insoti pe Mandela pe ultimul sau drum, incheie Xinhua.

Potrivit unor surse la ceremonia de inhumare a lui Madiba vor participa fostul presedinte american, Bill Clinton, printul Charles al Marii Britanii, dar si reprezentanti ai altor sefi de stat.

Sursa foto: adevarul.ro