Inmormantarea parintelui Iustin Parvu va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda

Inmormantarea parintelui Iustin Parvu, trecut duminica seara la cele vesnice, va avea loc joi, la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt. Slujba de inmormantare va incepe la ora 12.00, iar credinciosii sunt rugati sa vina la capataiul parintelui Iustin in zilele premergatoare inmormantarii, pentru a se evita aglomeratia.

Inalt Prea Sfintitul Teofan al Moldovei a venit, luni, la Manastirea Petru Voda si a facut un scurt parastas pentru Parintele Justin. Dupa parastas, obstea manastirii a hotarit cand va avea loc ceremonia de inmormantare a parintelui staret.

“S-a hotarat ca inmormantarea parintelui staret sa aiba loc Joi, 20 Iunie, in incinta Manastirii Petru Voda. Pentru aceasta, s-a hotarat ca Sfinta Liturghie sa inceapa la ora 9 dimineata (ora Bucurestiului), iar Slujba inmormintarii la ora 12, in continuarea Sfintei Liturghii. Fiii duhovnicesti ai Parintelui Justin sint chemati sa vina sa se inchine incepind de astazi, pentru a evita, pe cit va fi cu putinta, aglomeratia multimii de oameni la care ne asteptam pentru ziua de Joi, 20 Iunie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Manastirii Petru Voda.

Vezi aici cine va fi noul staret al Manastirii Petru Voda

Parintele Iustin Parvu a murit duminica seara, dupa o grea suferinta cauzata de cancerul la stomac de care suferea de cativa ani. In aceasta primavara, parintele staret al Manastirii Petru Voda suferise o interventie chirurgicala.

“De la sfarsitul lunii martie (2013 – n.r.) cancerul de stomac pe care il purta in taina de cativa ani de zile a dezvoltat in metastaza, care a adus cu sine complicatiile medicale in urma carora, dupa o suferinta muceniceasca pe deplin asumata si constienta, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai buna. Sa avem parte de rugaciunile sale!”, au explicat calugarii de la Manastirea Petru Voda.