Inmormantarea solistei Angela Moldovan are loc astazi, la Cimitirul Bellu. Vezi mesajul emotionant de pe crucea solistei

Angela Moldovan va fi inmormantata, marti, la Cimitirul Bellu din Capitala. Indragita cantareata de muzica populara a murit duminica, 13 octombrie, la varsta de 87 de ani, anuntul fiind facut pe Facebook de prezentatoarea TVR Iuliana Tudor.

Solista va fi inmormantata cu garda de onoare, la Cimitirul Bellu fiind prezenti si colegii din Ansamblul Ciocarlia. Angela Moldovan va fi inmormantata langa sotul sau, Victor Moldovan. Chiar daca, dupa despartirea de primul sot, s-a recasatorit cu actorul Victor Moldovan, alaturi de care isi va dormi somnul de veci, cantareata a ramas atasata pentru tot restul vietii de cantecul care i-a adus celebritatea.

Artista a ales sa-si scrie pe cruce un mesaj emotionant: cateva versuri inspirate din cantecul compus de primul sau sot: “Mi-am cantat bundita noua/ Amintirea-i v-o las voua”, potrivit Cancan.

Cantareata Angela Moldovan avea 87 de ani. In urma ei ramane insa un reportoriu bogat, compus din piese culese in principal din nordului Moldovei si al Bucovinei. Piesa de rezistenta a Angelei Moldovan este insa “Mi-am facut bundita noua”, ale carei versuri sunt compuse de primul sot al artistei, Mircea Block.

Artista s-a lansat, in anii ‘60, cu piesa “La Oglinda”, pe versuri de George Cosbuc. Pe langa piesa de rezistenta, “Mi-am facut bundita noua”, ea a mai lansat numeroase alte piese: “Cine sta posomorata”, “Asta-i sarba maruntica”, “Mi-am pus dorul pe cantar”, “Fata neichii”.

Foto: Cancan