Inotatorul MARIUS RADU s-a calificat la JOCURILE OLIMPICE de la Rio

Inotatorul roman MARIUS RADU a indeplinit, sambata seara, baremul de calificare la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, in proba de stafeta masculina de 4×100 metri liber din cadrul Campionatelor Internationale de inot ale Romaniei, desfasurate in Complexul Sportiv Dinamo din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Potrivit Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, MARIUS RADU a intrat in primul schimb si a inotat un timp exceptional de 48 de secunde si 76 de sutimi, ceea ce i-a asigurat baremul olimpic A de calificare pentru Rio de Janeiro. MARIUS RADU este al treilea inotator roman cu aceasta performanta, dupa Robert Glinta (100 metri spate) si Norbert Trandafir (50 m liber).

CITESTE SI: ADIO RIO! TOT LOTUL DE KAIAC – CANOE AL ROMANIEI, DEPISTAT POZITIV CU MELDONIUM!
 
Stafeta formata din MARIUS RADU, Daniel Macovei, Robert Glinta si Norbert Trandafir a inotat cu timpul de 3:16:71 si nu a depasit performanta de saptamana trecuta, de la Campionatele Europene desfasurate la Londra. In orice caz, cvartetul romanesc pastreaza reale sanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice, acest lucru urmand a fi certificat de catre Federatia Internationala de Natatie (FINA), in primele zile din luna iunie.
Tot la Campionatele Internationale de inot ale Romaniei, Ana Dascal a doborat un record national pentru junioare de 14 ani, la proba de 50 metri fluture, unde a inotat cu timpul de 28:04.

Sursa foto: sport