Înregistrări șocante cu medicul lui Maradona. Cum vorbea acesta despre superstar: ”Grasul o să facă pe el în timp ce moare”

În cadrul anchetei referitoare la decesul lui Diego Armando Maradona au ieșit la iveală o serie de înregistrări cu Leopoldo Luque, medicul personal al superstarului argentinian. Doctorul, care l-a operat pe creier în toamna anului trecut, este suspectat de faptul că ar fi principalul responsabil al morții lui Maradona.

Înregistrările care au ajuns în presa din Argentina și, ulterior, au fost preluate în presa internațională sunt de-a dreptul șocante și scot la iveală faptul că doctorul Luque nu-l respecta absolut deloc pe celebrul său pacient.

Publicația Infobae, citată de cotidianul spaniol As, redă o stenogramă a unor discuții purtate de Leopoldo Luque în momentul în care ce se afla în drum spre San Andres, locul unde a murit Diego Maradona. Totodată, psihiatrul lui Maradona, Augustina Cosachov, și psihologul Carlos Diaz mergeau împreună acasă la superstar pentru o evaluare de rutină, însă l-au găsit deja în stop cardio-respirator.

Leopoldo Luque l-a întrebat pe psihiatru despre starea de sănătate a lui Maradona. În același timp, Luque îi spunea unui asociat al său ce se întâmplă: “Nu-ți face griji, sunt pe autostradă acum. O să ajung… Pare să fie mort. Zice că e mort. La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu. Da, idiotule, se pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut”, îi transmitea Luque asociatului său.

Într-o altă conversație dintre Luque și Cosachov, cel din urmă încearca să-i descrie neuchirurgului ce s-a întâmplat la San Andres:

Augustina Cosachov: “Am făcut-o manual, acum ei se află cu echipa, îl resuscitează și e intubat. Dar a durat 10-15 minute să facem asta pentru că ambulanța nu venea”.

Leopoldo Luque: “Înțeleg asta, am priceput că asta înseamnă resuscitare, dar ce vreau eu să știu este dacă el mai este acum resuscitat sau dacă deja e intubat? I s-a pus o linie? I-a revenit pulsul sau nu? Asta vreau să știu, dacă inima s-a reactivat. Să spunem că, dacă i se face resuscitare deja de jumătate de oră, e practic mort. Asta vreau eu să știu”.

Augustina Cosachov: “Nu. Am intrat în cameră și el era rece. Rece, fără semne vitale! Am început să-i facem resuscitare și și-a recăpătat pulsul puțin și i-a revenit puțin și temperatura corporală. Toate acestea au durat în jur de 10 minute. Noi făceam resuscitare manuală. Am făcut-o eu, asistenta, negrul și Monona. Iar apoi a ajuns ambulanța. În acest moment acționează ei și nu ne-au dat informații. Nu ne spun care este situația. Eu am plecat. Ei nu îmi spun nimic”.

Leopoldo Luque: “Bine, bine. Iar ultimul lucru pe care ți-l cer… Eu sunt pe drum, o să ajung în 40 de minute. I-ai simțit pulsul într-un anumit moment sau nu avea deloc puls? I-a revenit pulsul? Știu și îmi imaginez că din cauza asta l-au resuscitat, dar și-a recăpătat pulsul?”

Leopoldo Luque: “Îmi închipui. Calmează-te, gata, asta este. E un pacient complex și ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Noi o să fim acolo. Nu…da, asta este! Adică am făcut ceea ce trebuia să facem, Augustina. Familia a fost acolo, toată lumea era în cunoștință de cauză despre tot, s-a discutat cu toți. Lucruri din astea… Există pacienți ca acesta, foarte dificili”.

Augustina Cosachov: “Nimic. Tot ce cer este să-mi spui dacă ei pleacă de acolo și unde se duc, ca eu să mă duc direct. Sigur, dacă supraviețuiește. Pentru că, așa cum este situația, e complicat. Dacă ei rămân acasă, asta se întâmplă câteodată pentru că ei cred că el nu va suporta transferul”.

Sursa foto: clarin.com