INS ar putea centraliza si datele referitoare la VIOLENTA in FAMILIE

INS ar putea sa centralizeze si date privind violenta in familie, iar victimele vor avea un Tel Verde unde vor putea fi consiliate gratuit, a anuntat, marti, secretarul de stat din Ministerul Muncii, coordonatorul Departamentului pentru egalitate de sanse, Ioana Cazacu.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a declarat ca in ultimii ani, in Europa, violenta impotriva femeilor si copiilor este in crestere, iar una dintre cele mai subtile si mai perverse forme de agresiune este cea verbala.

CITESTE SI: TELEFONUL COPILULUI: Copiii reclama neintelegeri cu parintii din cauza NOTELOR MICI de la BAC

“Agresiunea nu incepe cu prima palma, incepe cu violenta verbala. (…) Din pacate, la nivel national avem date statistice contradictorii, in functie de cine raporteaza. Am inceput deja niste discutii si problema violentei in familie ar putea sa intre si in aria Institutului National de Statistica (INS), pentru a putea avea date clare. In lipsa unor date reale, este greu sa faci politici publice”, a spus coordonatorul Departamentului pentru egalitate de sanse.

Secretarul de stat a mai anuntat ca departamentul pe care il conduce va deschide un Tel Verde de asistenta si consiliere a victimelor violentei domestice, iar cultura tolerantei va fi introdusa in educatie, de la gradinita si pana in studiile postuniversitare.

CITESTE SI:  STUDIU: Peste 81 la suta dintre parinti se declara CONTRA bataii copiilor, insa 62 la suta dintre acestia sustin ca SUNT LOVITI 

Ioana Cazacu a precizat ca este nevoie de acest lucru, pentru ca romanilor li se pare normal sa vada copiii certati sau bruscati oriunde si de prea putine ori iau atitudine. Ea a mai spus ca inclusiv asistentii sociali, cei care ar trebui sa fie primii care sesizeaza cazurile de violenta domestica, au un grad ridicat de toleranta pentru violenta.

“Nu este normal sa urlam unii la altii sau la copiii nostri. Trebuie sa sanctionam acest tip de atitudine”, a spus secretarul de stat, explicand ca sanctionarea nu trebuie sa insemne neaparat amenda, ci o reactie rapida din partea cetatenilor.

Sursa foto: jurnalul.ro