INS: Cati TURISTI ne-au vizitat in primele patru luni

Romania a inregistrat aproximativ 4 milioane de TURISTI in primele patru luni ale anului, in crestere cu 8,8% fata de cele din perioada similara a anului trecut, potrivit datelor INS.

Din numarul total de sosiri, cele ale TURISTILOR romani au reprezentat 77,5%, iar restul de 22,5% ale TURISTILOR straini, ponderi apropiate de cele din perioada ianuarie-aprilie 2013.

In ceea ce priveste sosirile TURISTILOR straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa – 79,3% din total, iar din acestia 85% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Sosirile in hoteluri au detinut in perioada analizata o pondere de 75% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 5,5% comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

Citeste si: CE OFERTE DE VACANTA II TENTEAZA PE ROMANI: PACHETE IEFTINE, CONSTRUITE CU ZBORURI LOW COST SI OFERTE ALL INCLUSIVE

In ceea ce priveste innoptarile, 77,7% dintre aceste au fost ale TURISTILOR romani, iar restul de 22,3% ale TURISTILOR straini. Cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (77,6% din total TURISTI straini), iar din acestia 83,7% au fost din tarile Uniunii Europene.

Durata medie a sederii in intervalul ianuarie-aprilie a fost de 2 zile atat la turistii romani, cat si la TURISTII straini.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele patru luni ale anului de peste doua milioane, in crestere cu 5,1%. Din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania 65,4% provin din statele Uniunii Europene.Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (30,8%), Bulgaria (25,4%), Germania (9,1%), Italia (7,7%), Polonia (4,5%) si Austria (4,4%).

Citeste si: ROMANIA, PE LOCUL TREI INTR-UN TOP AL CELOR MAI CAUTATE DESTINATII DE VACANTA PENTRU BRITANICI

In aprilie, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat cresteri cu 3,7% si, respectiv, cu 10,9%.

Sursa foto: ziarultimpul.ro