INSCOP: Ce parere au ROMANII despre interventia armata a RUSIEI in SIRIA

Peste jumatate dintre ROMANI sunt de parere ca INTERVENTIA ARMATA a  RUSIEI in SIRIA este o actiune nejustificata si va conduce la accentuarea migratiei in Uniunea Europeana (UE), reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevarul”, in perioada 23 octombrie – 1 noiembrie.

Astfel, 51% dintre cei chestionati considera ca INTERVENTIA ARMATA a RUSIEI in SIRIA este nejustificata, in timp ce 20,8% sustin contrariul. Procentul celor care au ales varianta “nu stiu/nu raspund” a fost de 28,2%. De asemenea, 55% dintre ROMANI sunt in acord cu afirmatia potrivit careia interventia Rusiei in Siria va conduce la accentuarea migratiei in Uniunea Europeana (UE), in timp ce 14,6% si-au exprimat dezacordul cu aceasta idee. Procentul non-raspunsurilor a fost de 30,4%.

Pe de alta parte, 51,5% dintre respondenti considera ca INTERVENTIA ARMATA a RUSIEI in SIRIA va complica situatia in Orientul Mijlociu, 17,4% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 31,1% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare. 45,7% dintre cei chestionati sunt in acord cu afirmatia potrivit careia interventia Rusiei in Siria va conduce la un conflict mai accentuat intre Rusia si SUA, 19% sunt in dezacord, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 35,2%.

CITESTE SI: INSCOP: CE CRED ROMANII DESPRE MINERIADA DIN IUNIE 1990

Intrebati daca au auzit de raidurile aeriene ale Rusiei in Siria, 74,7% dintre romani au raspuns afirmativ, in timp ce 21,3% au spus ca nu au auzit despre acest eveniment. 37,8% dintre romani cred ca Rusia a intervenit militar in Siria ca sa demonstreze statelor europene si SUA puterea militara a tarii, 15,6% sustin ca interventia militara a fost initiata ca sa-l sprijine pe aliatul sau, actualul presedinte al Siriei Bashar Al-Assad, sa ramana la putere, iar 15,5% considera ca scopul actiunilor este sa distruga gruparea terorista Statul Islamic. 31,1% nu stiu sau nu raspund la intrebare.

Totodata, 12,9% dintre respondenti sunt de parere ca actiunea militara a Rusiei va duce la rezolvarea conflictului din Siria, in timp ce 56% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie. 12,1% considera ca interventia Rusiei in Siria va pune capat conflictului militar, in timp ce 58,3% isi exprima dezacordul fata de aceasta afirmatie. 29,6% au ales varianta “nu stiu/nu raspund”.

Barometrul a fost realizat pe un esantion de 1.098 de persoane. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%, iar metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Sursa foto: adevarul