INSCOP: Romanii ar vota o FEMEIE pentru functia de PRESEDINTE

Majoritatea cetatenilor ar fi mai degraba deschisi in a vota o FEMEIE pentru CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT, alegere pe care ar face-o 47,5% dintre romani, releva un barometru de opinie realizat de INSCOP.

Cercetarea sociologica arata ca 40,8% nu ar vota o FEMEIE in functia de PRESEDINTE al Romaniei.

Conform sursei citate, 42,9% dintre romani considera ca este mai putin important daca presedintele este barbat sau FEMEIE.

Citeste si: ARMATA SI BISERICA, INSTITUTIILE IN CARE ROMANII AU CEA MAI MARE INCREDERE – INSCOP

In acelasi timp, 38,1% spun ca o FEMEIE nu ar fi potrivita pentru functia de PRESEDINTE, in timp ce 11,9% dintre respondenti afirma ca o FEMEIE e mai potrivita pentru functia de PRESEDINTE decat un barbat.

Alegerea unei FEMEI in functia de PRESEDINTE al Romaniei nu ar schimba nimic, apreciaza 39,9% dintre cei care au participat la sondaj. Totodata, 23,1% cred ca ar schimba lucrurile in bine, 15,4% spun ca ar fi mai rau cu o FEMEIE-PRESEDINTE.

Barometrul “INSCOP — Adevarul despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda “Adevarul” in perioada 30 august — 4 septembrie 2014.

Citeste si: SONDAJ INSCOP: ROMANII, DE ACORD CU VOTUL OBLIGATORIU

Volumul esantionului a fost de 1.058 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.