INSCRIEREA copiilor in GRADINITE incepe luni in Bucuresti

INSCRIEREA copiilor din Capitala nou veniti in GRADINITE incepe luni si va avea mai multe etape, numarul locurilor disponibile fiind de aproximativ 12.000, a anuntat Constantin Traistaru, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Potrivit lui Traistaru, cele 12.000 de locuri au ramas libere dupa reinscrierea copiiilor care frecventeaza deja o unitate de invatamant prescolar din Bucuresti.

In iunie va fi organizata a doua etapa, pentru copiii care nu vor fi inscrisi in etapa care incepe luni.

ISMB precizeaza ca INSCRIERILE copiilor nou veniti in sistem vor putea continua in iulie, in limita locurilor ramase libere.

Citeste si: Inscrierea copiilor in gradinite va incepe la 23 aprilie

Initial, INSCRIEREA copiilor nou veniti in GRADINITE era programata sa inceapa in 23 aprilie, insa a fost amanata, in conditiile in care data respectiva venea imediat dupa perioada Pastelui.

La sfarsitul lunii martie, seful ISMB arata ca peste 1.560 de grupe in GRADINITELE din Capitala vor fi in anul scolar 2014-2015, dintre care 84,76 la suta, respectiv 1.329 de grupe, cu program prelungit.

Citeste si: ISMB, anunt important despre inscrierea si reinscrierea copiilor la gradinite

“Estimam ca sunt 25.000 de copii ce pot fi reinscrisi. Totodata, fac precizarea ca vom cobori varsta de reinscriere spre 2,5 ani, din cauza lipsei creselor. Parintii cu copii sub trei ani ne-au cerut sa INSCRIEM copiii in GRADINITE, intrucat nu au cu cine sa-i lase”, a spus Traistaru, citat de Mediafax.

Seful ISMB mai precizat atunci ca, pentru anul scolar 2014-2015, pot fi asigurate, in GRADINITELE din Bucuresti, locuri pentru aproximativ 40.000 de copii.

Sursa foto: realitatea.net