Inscrierea USD la europarlamentare, respinsa de BEC

Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD, formata din PSD, UNPR si PC. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca denumirea aliantei electorale USD va fi schimbata, ca urmare a deciziei Biroului Electoral Central (BEC), dar s-a intrebat retoric cu cine anume este asemanatoare aceasta denumire in conditiile in care USL nu participa la europarlamentare.

“O sa schimbam (numele -n.r.), dar din pacate nu participa USL in alegeri. Deci, USD este asemanator cu cine ? O sa studiem si o sa ne conformam deciziei”, a spus Ponta la Antena 3.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat pentru Mediafax ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

USD poate formula contestatie fata de decizia BEC.

Vezi aici componenta Biroului Electoral Central

Termenul pentru depunerea protocolului de constituire a unei aliante electorale este stabilit in 4 martie de HG pentru aprobarea calendarului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.