INSELACIUNI PRIN TELEFON, din inchisoare

Politistii Capitalei au identificat si prins trei barbati si o femeie imediat dupa ce acestia ar fi participat la savarsirea unei infractiuni de INSELACIUNE PRIN TELEFON, cel care ii coordona fiind incarcerat intr-un penitenciar din provincie.

In urma cercetarilor efectuate de catre politistii bucuresteni, a reiesit faptul ca barbatul aflat in penitenciar ar fi contactat telefonic sase parti vatamate, comunicandu-le ca, prin tragere la sorti, ar fi castigat un premiu in bani, iar pentru a intra in posesia acestuia ar fi trebuit sa achite comisioane unor persoane care se prezentau la domiciliul lor.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Capitalei, ca urmare a plangerilor primite de la mai multe parti vatamate privind comiterea infractiunilor de INSELACIUNE PRIN TELEFON si furturi din locuinta, politistii Sectiei 19 au organizat o actiune pentru destructurarea grupului de persoane care ar fi comis aceste fapte.

Citeste si: Suspecti de INSELACIUNI PRIN TELEFON, cercetati de politistii bucuresteni

Astfel, duminica, in jurul orei 11.30, politistii bucuresteni au identificat pe o strada din Sectorul 5 al Capitalei trei persoane, doi barbati si o femeie, pe care i-au supravegheat in timp ce se deplasau cu un autoturism in mai multe zone din Bucuresti. In jurul orei 19.00, doi barbati au coborat din autoturismul supravegheat si au intrat intr-un imobil din Sectorul 4 al Capitalei. Dupa aproximativ cinci minute, acestia au revenit in fuga la autoturismul in care ii astepta cea de-a treia persoana, o femeie, si au incercat sa paraseasca zona in graba.

Imediat, politistii Capitalei au procedat la urmarirea si blocarea in trafic a autoturismului iar in urma controlului efectuat asupra celor in cauza a fost descoperita suma de 1.200 de lei, care ar fi provenit din comiterea unei infractiuni de INSELACIUNE, fiind identificata, totodata, si partea vatamata.

Prejudiciul a fost astfel recuperat in totalitate de politistii bucuresteni si restituit partii vatamate.

Citeste si: Tanar banuit de inselaciune prin METODA „ACCIDENTUL”, prins in FLAGRANT

De asemenea, in acest caz, judiciaristii Capitalei au identificat si un al patrulea barbat care ar fi participat anterior la comiterea unor astfel de fapte, cei in cauza fiind condusi la sediul Sectiei 19 Politie pentru verificari si stabilirea intregii activitati infractionale.

De asemenea, banuitii ar fi reusit sa sustraga diferite sume in lei si valuta in timp ce se aflau in locuintele partilor vatamate.

Politia Capitalei continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de FURT CALIFICAT SI INSELACIUNE, cu cele patru persoane in stare de retinere, urmand a fi prezentate magistratilor.

Sursa foto: qmagazine.ro