INSPECTIA JUDICIARA: ADRIAN SARBU, KELEMEN HUNOR si ELENA UDREA au adus atingere INDEPENDENTEI JUSTITIEI

CSM, MEMORIU, MAGISTRATI, CRITICI, MODIFICARI, LEGEA JUSTITIEI, DISCUTII, PROXIMA SEDINTA, CONDITII NETRANSPARENTE

INSPECTIA JUDICIARA a decis ca declaratiile facute de ADRIAN SARBU, ELENA UDREA si KELEMEN HUNOR reprezinta un atac la INDEPENDENTA JUSTITIEI.

ADRIAN SARBU a transmis, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA, ca “totul e o fabricatie. Acuzatiile sunt ridicole. Mai departe veti afla dintr-un comunicat”. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in urma declaratiilor lui ADRIAN SARBU, dar si a comunicatului pe care acesta l-a emis dupa ce a fost retinut pentru 24 de ore.

Astfel, in urma verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara s-a concluzionat ca afirmatiile publice facute de ELENA UDREA, KELEMEN HUNOR si ADRIAN SARBU au fost de natura sa afecteze independenta sistemului judiciar in ansamblul sau, dar si a judecatorilor si procurorilor care au lucrat in cauzele despre care cei trei au facut vorbire.

Rapoartele IJ vor fi analize joi in sedinta plenului CSM, care va lua o decizie.

Citeste si: INSPECTIA JUDICIARA, sesizata in privinta declaratiilor lui ADRIAN SARBU

Totodata, KELEMEN HUNOR i-a luat apararea lui Nagy Zsolt, acuzand justitia ca acesta “a fost nedreptatit”, referindu-se la dosarul privatizarilor strategice.

In cazul ELENEI UDREA, CSM a sesizat INSPECTIA JUDICIARA in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, se arata in comunicatul CSM.

Citeste si: CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul declaratiilor lui KELEMEN HUNOR privind dosarul privatizarilor strategice. REACTIA presedintelui UDMR

Sursa foto: octavpelin.wordpress.com