INSPECTIA JUDICIARA s-a autosesizat in cazul MORTII POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

INSPECTIA JUDICIARA din cadrul CSM s-a AUTOSESIZAT si CERCETEAZA daca PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI are competenta necesara pentru a instrumenta dosarul vizand MOARTEA POLITISTULUI BOGDAN GIGINA, potrivit unui comunicat.

Comunicatul integral in cele ce urmeaza:

“Sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare ca urmare a relatarilor mass media despre un posibil caz de incalcare a dispozitiilor procedurale privind competenta de efectuare sau supraveghere a urmaririi penale

CITESTE SI: DE UNDE SE INTORCEA GABRIEL OPREA IN SEARA IN CARE A MURIT BOGDAN GIGINA – SURSE

Bucuresti, 29 octombrie 2015 – Avand in vedere relatarile recente din mass media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile incalcari ale dispozitiilor procedurale referitoare la competenta de efectuare sau supraveghere a urmaririi penale, in dosarul vizand decesul subinspectorului de politie GIGINA BOGDAN-COSMIN, instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Lucrarea a fost inregistrata la Directia de inspectie judiciara pentru procurori.

Verificarile prealabile urmeaza sa fie efectuate in conformitate cu dispozitiile art.45 alin.2,3 si 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata si ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara.

Etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) si (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, „de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”.

 CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN: PNL SOMEAZA PSD SA II RETRAGA SPRIJINUL POLITIC LUI OPREA

ONG-urile APADOR-CH si SAR cer procurorilor DNA sa cerceteze acuzele din presa privind folosirea abuziva a echipajelor politiei rutiere de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Cele doua asociatii invoca articolul 13 din Legea nr. 78/2000, care prevede ca fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Potrivit unor specialisti consultati de HotNews, COMPETENTA AR FI A PARCHETULUI GENERAL, NU A DNA, deoarece Oprea ar putea fi anchetat pentru ABUZ IN SERVICIU CARE A DUS LA MOARTEA UNUI OM (art 297 din Codul Penal alineatul 1), si nu abuzul in serviciu cu obtinea de FOLOASE NECUVENITE (coloana oficiala), care ar atrage competenta DNA. 

Sursa foto: biziday