INSPECTIA JUDICIARA, sesizata dupa declaratiile facute de TARICEANU la adresa DNA

Presedintele preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu si cere institutiei sa verifice rapid daca declaratiile presedintelui Senatului aduc atingere justitiei, potrivit unui comunicat de presa al CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspectia Judiciara cerandu-i sa stabileasca daca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afectat independenta justitiei prin “Apelul catre parlamentari” si declaratiile sale ulterioare.

CITESTE SI: INCREDIBIL! SENATUL ROMANIEI SOLICITA BLOCAREA ACTIVITATII DNA

“Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (…) a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii cu celeritate a verificarilor necesare pentru a stabili daca, prin afirmatiile asumate institutional de presedintele Senatului Romaniei si dezbaterea mediatica subsecventa a acestora, a fost adusa atingere independentei justitiei in ansamblul sau”, se arata intr-un comunicat remis presei, luni, de CSM.

Urmeaza ca Inspectia Judiciara sa intocmeasca un raport, iar acesta sa fie dezbatut si aprobat in CSM, dupa care se va emite un nou comunicat de presa, in care vor fi prezentate concluziile.

Sursa foto: jurnalul