Inspectorii ONU vor reveni in Siria

Inspectorii ONU care au investigat atacul chimic de la Damasc, din 21 august, se vor intoarce, miercuri, in Siria, pentru a-si continua ancheta in cazul altor presupuse astfel de atentate asupra civililor.

Ake Sellstrom, seful echipei de investigatie care s-a ocupat de atacul de la sfarsitul lunii august, in care au murit aproximativ 1.500 de persoane, printre care 400 de copii, a anuntat acest comeback al inspectorilor de la Natiunile Unite.

Aceasta decizie este pe placul Moscovei,  care a criticat dur recentul raport ONU ce a confirmat folosirea gazului sarin la Damasc, numindu-l subiectiv si incomplet, si care au cerut intoarcerea inspectorilor in Siria.

“Analiza nu este finalizata, asa ca scopul nu este sa acuzam una dintre parti, ci ca inspectorii ONU sa se intoarca in Siria pentru a-si completa investigatia”, a declarat Serghei Ryabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Serghei Lavrov a anuntat ca Rusia va prezenta Consiliului de Securitate din cadrul ONU probele care arata ca rebelii sirieni se afla in spatele atacului cu gaz sarin de la Damasc. El sustine ca autoritatile din Siria au pus la dispozitia Rusiei toate probele care demonstreaza acest lucru.

Sursa foto: thenews.com.pk