Instanta a dispus eliberarea lui MIRCEA GOVOR din arest preventiv

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a ARESTULUI PREVENTIV in cazul vicepresedintelui CJ Satu Mare, MIRCEA GOVOR, instanta dispunand ca acesta sa fie eliberat sub control judiciar.

“In baza art. 237 Cod procedura penala, respinge propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie — Serviciul Teritorial Oradea, privind pe inculpatul Govor Mircea Vasile. In baza art.237 alin.2 Cod procedura penala, raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.211 Cod procedura penala, dispune masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Govor Mircea Vasile, pe o perioada de 60 de zile, de la data de 22 ianuarie 2016 pana la data de 21 martie 2016, inclusiv”, se arata in decizia instantei.

Decizia nu este insa definitiva, iar DNA poate face contestatie.

MIRCEA GOVOR a fost arestat preventiv pe 23 decembrie 2015, fiind acuzat de DNA de mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In dosar, este urmarit penal si deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

CITESTE SI: DNA: NUMELE LUI LIVIU DRAGNEA SI VICTOR PONTA, IN DOSARUL DE SANTAJ AL LUI MIRCEA GOVOR

Sursa foto: dcnews