NICUSOR CONSTANTINESCU va fi ELIBERAT

NICUSOR CONSTANTINESCU, PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, JUDECAT, CONTROL JUDICIAR, DOSAR, ACUZATII, PREJUDICII, CURTEA DE APEL, CONSTANTA, HOTARARE, DEFINITIVA

Presedinte suspendat al Consiliului Judetean Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, scapa de arest, a decis, vineri, Curtea de Apel Constanta. Totusi, NICUSOR CONSTANTINESCU se va afla sub control judiciar. Decizia pronuntata vineri este definitiva si executorie, iar NICUSOR CONSTANTINESCU va fi pus in LIBERTATE dupa ce vor fi facute formalitatile.

“Calea de atac a fost astazi, decizia este definitiva si fara cale de atac. Nu stim inca motivarea. Noi am aratat ca au intervenit elemente noi si macar sub acest aspect era de asteptat sa se ia o astfel de decizie. Inca nu ni s-a comunicat oficial motivarea”, a declarat Marius Mocanu, avocatul lui NICUSOR CONSTANTINESCU.

Intrebat care este starea de sanatate a lui NICUSOR CONSTANTINESCU si cand va incepe tratamentul cu radioterapie, avocatul sau a raspuns: “Tratamentul cu radioterapie urmeaza sa fie stabilit, dansul are inca montata o drena in abdomen, infectia inca nu s-a vindecat in totalitate. Probabil mai dureaza 2-3 saptamani pana ce va incepe tratamentul cu radioterapie”.

Curtea de Apel Constanta a ramas in PRONUNTARE dupa ce, vineri, s-a judecat cererea presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a controlului judiciar, in dosarul Centrul Militar Zonal Constanta.

In sala de judecata s-au aflat membri ai familiei lui NICUSOR CONSTANTINESCU, dar si colegi de serviciu de la Consiliul Judetean.

La intrarea in sediul Curtii de Apel, NICUSOR CONSTANTINESCU a spus: “Ma simt oribil, ca intr-un sicriu”. In sala de judecata, acesta a cerut sa ramana cu catusele la maini, situatie care nu a fost posibila, judecatorul cerand ca acestea sa i se scoata, conform procedurilor legale.

Citeste si: Scrisoarea lui Nicusor Constantinescu din penitenciar: Sunt victima deciziilor contradictorii ale instantelor din Romania

Avocatul inculpatului, Marius Mocanu, a depus in fata instantei decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti prin care clientul sau a fost eliberat din arest preventiv in celalalt dosar, care se judeca la Bucuresti, precum si acte medicale din care reiese ca acestuia trebuie sa i se faca radioterapie.

NICUSOR CONSTANTINESCU a contestat la Curtea de Apel Constanta decizia magistratilor Tribunalului Constanta, din 2 decembrie, de respingere a solicitarii privind inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a ramas in spatele gratiilor dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatia acestuia fata de masura arestarii preventive intr-o alta cauza si a dispus cercetarea sub control judiciar.

Pe 7 noiembrie, magistratii Tribunalului Constanta au confirmat un al doilea mandat de arestare preventiva in lipsa emis pe numele lui NICUSOR CONSTANTINESCU, la o zi dupa ce judecatorii Tribunalului Bucuresti au confirmat arestarea preventiva a acestuia intr-un alt dosar.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU ramane in AREST PREVENTIV

La Constanta, NICUSOR CONSTANTINESCU este cercetat pentru abuz in serviciu sub forma continuata intr-un dosar privind Centrul Militar Zonal.

La Bucuresti, acesta este cercetat in trei dosare, in unul dintre ele fiind trimis in judecata pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.

NICUSOR CONSTANTINESCU a venit pe 6 noiembrie la Bucuresti, din Turcia, dupa ce fusese retinut de Politia din Istanbul.

Presedintele suspendat al CJ Constanta s-a aflat pentru mai mult timp in SUA, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. Pe numele sau au fost emise doua mandate de arestare preventiva de catre instantele din Romania, deoarece nu s-a mai intors in tara la data stabilita de procurorii DNA.