Instanta mentine ARESTUL PREVENTIV pentru BERCEA MONDIAL si pe cel la domiciliu pentru Izaura

Tribunalul Arges a decis, luni, mentinerea ARESTULUI PREVENTIV in cazul lui SANDU ANGHEL si a ARESTULUI LA DOMICILIU pentru fiica acestuia, Izaura, in dosarul in care cei doi sunt acuzati ca ar fi incercat sa mituiasca un angajat al Penitenciarului Colibasi, unde este incarcerat BERCEA MONDIAL.

Magistratii Tribunalului Arges, instanta pe rolul careia se afla procesul de coruptie al lui Sandu Anghel si al fiicei acestuia au decis, luni, sa mentina arestul preventiv in cazul lui BERCEA MONDIAL si arestul la domiciliu pentru IZAURA ANGHEL.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Citeste si: MIRCEA BASESCU cere DAUNE URIASE de la familia lui BERCEA MONDIAL

Masurile preventive fata de cei doi in dosarul in care acestia sunt acuzati ca au incercat sa mituiasca un gardian de la Penitenciarul Colibasi au fost dispuse initial in 18 septembrie 2014, iar de atunci au fost prelungite de mai multe ori.

In acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Arges l-au trimis in judecata, in 10 octombrie 2014, pe SANDU ANGHEL, pentru cumparare de influenta si dare de mita in concurs real si in stare de recidiva post-condamnatorie, iar pe IZAURA ANGHEL, pentru dare de mita.

Citeste si: Bercea Mondial, sotia sa Fanica, fostul subprefect de Olt Marian Chitea si omul de afaceri Sergiu Danisor au fost arestati

Dosarul a fost deschis dupa ce reprezentantii Penitenciarului Colibasi au sesizat Parchetul cu privire la faptul ca SANDU ANGHEL ar fi incercat sa ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unitatii de detentie pentru a i se permite sa primeasca un telefon mobil si pentru ca acesta sa intervina in favoarea sa pe langa Comisia de munca din penitenciar.

SANDU ANGHEL, zis BERCEA MONDIAL, este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014.

Sursa foto: ziarulargesul.ro