INSTANTA SUPREMA: SEBASTIAN GHITA ramane arestat in lipsa si este dat in URMARIRE INTERNATIONALA

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti contestatia depusa de avocatii lui Sebastian Ghita impotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat, informeaza Agerpres.

UPDATE 2Instanta suprema a emis, marti, un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri urmand sa fie dat in urmarire internationala, prin Interpol.Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, in sedinta secreta, emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Astfel, Sebastian Ghita va fi dat in urmarire internationala, numele sau urmand sa fie introdus in reteaua Interpol, alaturi de date care sa ajute la identificarea lui.

UPDATE 1: Completul de cinci judecatori al instantei supreme a mentinut, marti, masura arestarii in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita. Decizia este definitiva, astfel ca pot continua acum procedurile prin care Ghita este dat in urmarire nationala si internationala dupa ce fostul deputat a disparut de indata ce a pierdut imunitatea parlamentara.

Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Numele lui Sebastian Ghita si date despre acesta au fost introduse in aplicatia “Urmariti” a Politiei Romane, la care au acces toate structurile de politie din tara.

STIRE INITIALA

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, dupa ce acesta a disparut si nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, incalcand astfel termenii controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din Politie si Parchete.

Dupa disparitie, DNA a cerut judecatorilor in cazul lui Ghita inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestul preventiv in lipsa. De asemenea, DNA a cerut instantei supreme emiterea unui mandat european de arestare si urmarirea internationala a fostului deputat. Sebastian Ghita a fost ultima data la IPJ Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune.

Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai. Fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca le frecventa, fara a fi insa gasit.

Sursa foto: jurnalul