ELENA UDREA, INCA 30 DE ZILE DE AREST IN GALA BUTE. UPDATE

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor judeca, luni, solicitatarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a masurii ARESTARII PREVENTIVE pentru ELENA UDREA in DOSARUL GALA BUTE. In acelasi dosar, DNA solicita prelungirea masurilor preventive si in cazul altor inculpati, respectiv Rudel Obreja si Tudor Breazu (arest preventiv), Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu). 

UPDATE 21:35: Procurorii de la ICCJ au decis: Elena Udrea isi va mai petrece inca 30 de zile in arest in “GALA BUTE”. Astfel, fostul ministru va ramane in arest pana pe 25 aprilie. Magistratii Curtii supreme au decis si ca fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja si Tudor Breazu vor ramane, de asemenea, in arest.

UPDATE 19:06: Procesul Elenei Udrea s-a incheiat dupa aproape 7 ore, urmand ca procurorii sa prezinte decizia in cel mai scurt timp.

Avocatul Elenei Udrea a declarat la iesirea din sala ca a fost o sedinta lunga in care avocatii si-au spus opiniile, procurorii pe ale lor. Intrebat de jurnalisti ce a sustinut Elena Udrea in fara procurorilor, acesta a spus ca a incercat sa anuleze toate acuzatiile procurorilor si ca nu exista niciun motiv legal pentru prelungirea arestului.

Avocatul Marius Triblea a mai sustinut ca a facut demersurile necesare pentru a primi inregistrarea audio-video a confruntarile dintre Elena Udrea si denuntatori. 

UPDATE 12.15: ELENA UDREA si RUDEL OBREJA au fost adusi la sediul ICCJ si se afla deja in sala de judecata. Pus pe glume fostul presedinte al Federatiei Romane de Box le-a spus jurnalistilor prezenti ca “Am fost confundat cu Brad Pitt si joc in filmul asta cu o regie extrem de proasta!”

In DOSARUL GALA BUTE, fostul ministru ELENA UDREA a fost acuzata initial de ABUZ in SERVICIU, tentativa de folosire a unor documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene (UE), folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si LUARE de MITA. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pe ELENA UDREA pentru alte trei infractiuni de LUARE de MITA in acest dosar.

CITESTE SI: ZI DIFICILA pentru ELENA UDREA. MESAJ EMOTIONANT pe Facebook 

ELENA UDREA se afla in arestul Central al Politiei Capitalei din data de 25 februarie, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au emis mandat de ARESTARE PREVENTIVA de 30 de zile pentru fostul ministru in DOSARUL GALA BUTE.

CITESTE SI: STENOGRAMELE CONFRUNTARILOR dintre ELENA UDREA si DENUNTATORII sai arata cum ajungea MITA la PDL. REPLICA deputatei despre “postacii PDL” 

Sursa foto: jurnalul.ro