Instanta va judeca FC Rapid abia in luna septembrie! Clubul giulestean este oficial RETROGRADAT in LIGA A II-a!

UPDATE: “M-am saturat! Imi cedez actiunile”, a fost reactia lui Copos, dupa protestul umilitor al suporterilor rapidisti in fata sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).
De aceasta data se pare ca patronul Rapidului nu mai glumeste. El este decis ca la inceputul saptamanii urmatoare sa ia legatura cu o casa de avocatura pentru a scoate la vanzare cele 5.500.000 de actiuni pe care le detine la pretul unitar de 2 lei per actiune. Singura conditie pe care o pune Copos este ca persoanele care vor achizitiona actiuni sa demonstreze ca sunt suporteri veritabili ai gruparii giulestene.

UPDATE: SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 de lei (aproximativ 34 de milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de administratorul judiciar in dosarul de insolventa.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 de lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar suma de 148 de milioane de lei.

FC Rapid va juca in sezonul in Liga a II-a dupa ce judecatorii au respins planul de reorganizare al clubului, noteaza, in exclusivitate, editia on-line a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Avocatii clubului giulestean au cerut preschimbarea termenului de judecata, cerand tribunalului sa se judece pana la 31 mai, pentru a reusi sa isi expuna cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane (Elvetia). Acestia au facut apeluri disperate, sustinand ca sunt un club de traditie, dar judecatoarea nu a fost de acord si a respins planul.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 13 septembrie, motivand ca nu poate aproba planul de reorganizare pana nu se solutioneaza creantele fostilor echipieri de la Rapid. In aceste conditii FC Rapid nu poate obtine licenta pentru sezonul 2013-2014!

FC Rapid este fondat in 1923 si are in palmares 3 titluri de campioana si 13 cupe ale Romaniei. Giulestenii au mai fost de alte 5 ori in divizia B, ultima oara in sezonul 1989-1990.

In data de 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a admis cererea inaintata de SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului feroviar.