Institutiile de invatamant din Republica Moldova au primit 100 de MICROBUZE SCOLARE de la MDRAP

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a predat vineri 100 de MICROBUZE SCOLARE pentru institutiile de invatamant din Republica Moldova, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Viceprim-ministrul LIVIU DRAGNEA, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a participat la Chisinau la predarea celor 100 de microbuze scolare,

Potrivit susei citate, microbuzele, care sunt destinate transportului de elevi, fac parte din lotul achizitionat de MDRAP in acest an si reprezinta una dintre directiile prin care Romania isi concretizeaza angajamentele de sprijinire a procesului educational din Republica Moldova. Actele normative cu privire la aceasta actiune au fost aprobate de Guvernul Romaniei in perioada august-septembrie 2014.

Citeste si: Republica Moldova primeste din partea Romaniei 100 de MICROBUZE pentru transportul ELEVILOR

LIVIU DRAGNEA a vizitat si gradinita din localitatea Porumbesti, raionul Cantemir, un alt obiectiv care a beneficiat de finantare in baza Acordului dintre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova.

Acordul se implementeaza prin adoptarea de programe de cooperare anuale. Programul de cooperare pe anul 2014 dintre cele doua tari prevede o alocare financiara nerambursabila din partea Romaniei in valoare de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de educatie prescolara din Republica Moldova.

Citeste si: Ponta a declarat, in Rep. Moldova, ca sculptura Cumintenia Pamantului trebuie sa ramana a Romaniei

Actiunile s-au derulat in cadrul vizitei oficiale efectuate in Republica Moldova de delegatia Romaniei condusa de prim-ministrul VICTOR PONTA.

Acordul dintre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro a fost semnat in 2010. Autoritatea nationala din Romania de coordonare a Acordului este MDRAP.

Acordul prevede cooperarea in domeniile infrastructura de transport, unitati de invatamant, asistenta umanitara acordata in cazul unor situatii de urgenta si in sectorul energetic.

Sursa foto: facebook.com