Institutul CANTACUZINO a primit la RECTIFICAREA BUGETARA 44,5 milioane de lei pentru datorii si functionare

Ministrul Educatiei SORIN CIMPEANU a declarat vineri ca Institutul Cantacuzino a primit la rectificare 44,5 milioane de lei, suma care acopera atat datoriile la stat, cat si cheltuielile cu salariile si cele de functionare pentru lunile care au ramas pana la sfarsitul anului, informeaza Mediafax.

“Avem rezolvate si o serie de alte probleme cu impact national sau international. La impact national ma refer la cei 44,5 milioane care se regasesc ca finantare pentru Institutul Cantacuzino. 
Suma acopera atat datoriile la stat si catre parti ale institutului, cat si cheltuielile de functionare pentru lunile care au ramas pana la sfarsitul anului”, a anuntat SORIN CIMPEANU care a precizat si ca finantarea Institutului Cantacuzino va fi deschisa imediat.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA: Bani mai putini pentru Transporturi si Sanatate

“Nu avem de ce sa mai amanam alocarea banilor catre Institutul Cantacuzino. Nu am face altceva decat sa adunam penalitati. Dupa ce vor fi primiti cei 44,5 milioane de lei, institutul isi va putea relua activitatea”a mai declarat ministrul.

De asemenea, SORIN CIMPEANU a mai anuntat ca incepand din 2016, finantarea Institutului Cantacuzino urmeaza sa fie inclusa in bugetul de stat.

CITESTE SI: GUVERNUL vrea sa acorde un AJUTOR de 10 milioane de euro pentru Institutul Cantacuzino

Institutului National de Cercetare “Cantacuzino” functioneaza, din iulie, ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, si va avea activitati de interes strategic in domeniul asigurarii protectiei starii de sanatate a populatiei.

Sursa foto observator