Institutul Inimii de la Targu-Mures va fi reinfiintat, primul transplant va fi realizat in toamna

Institutul Inimii de la Targu-Mures va fi reinfiintat, iar la inceputul lunii octombrie va fi realizat primul transplant, institutia urmand a se finanta din venituri proprii, din contractele incheiate cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate, precum si din alte surse, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Decizia de reinfiintare a Institutului Inimii din Targu Mures a fost luata in sedinta de Guvern de miercuri, dupa ce un proiect in acest sens fusese lansat in dezbatere publica la sfarsitul lunii mai.

Conducerea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures ar urma sa fie asigurata de un manager si un comitet director, insa pana la ocuparea posturilor prin concurs, conducerea institutului se numeste prin ordin al ministrului sanatatii.

In proiect se mai arata ca personalul de specialitate medico-sanitar, de cercetare si auxiliar sanitar care isi desfasoara activitatea in actualul institut, fara personalitate juridica, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures va fi preluat de structura nou creata, pastrandu-si drepturile salariale avute la data preluarii.

Personalul tehnic-economic-administrativ si de intretinere va fi asigurat, prin redistribuire, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, in functie de normativul de personal in vigoare.

Foto: Pro TV