Institutul Matei Balș din Capitală este plin! Nu mai poate primi pacienți

Institutul Matei Balș din Capitală nu mai poate primi pacienți, toate cele 640 de locuri ale spitalului fiind ocupate de pacienți bolnavi de coronavirus, anunță televiziunile de știri. Creșterea bruscă a cazurilor de infectare cu COVID-19 se resimte puternic în spitalele din București.

În aceeași ordine de idei, la Institutul „Victor Babeș” din Capitală sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unității sanitare se așteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulți pacienți și, în plus, sunt preluați pacienți și de la alte spitale, așa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum își reface circuitele pentru a-și relua activitatea, anunță Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat joi, 18 iunie, cele mai noi date privind impactul pandemiei de coronavirus în ţara noastră. După ce miercuri a fost raportat cel mai mare număr de noi infectări de la eliminarea stării de urgenţă, respectiv 345, datele prezentate joi arată o uşoară scădere, la 320 de noi cazuri, o cifră totuşi destul de ridicată. Numărul total de infectări a crescut la 23.080 de cazuri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de   persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 597.696 de teste.

Sursa foto: adevarul